× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Plata studenților pentru perioada de practică

Ziarul Mara • 23-09-2023, 10:00:18 • 61 vizualizari
 

Practica reprezintă o parte a activității de instruire a elevilor si a studenților si se organizează cu respectarea tuturor prevederilor Legii nr. 258/2007.

Studenții pot fi plătiți doar dacă s-a încheiat un contract individual de muncă pe durată determinată.

Practica este activitatea desfășurată de elevi și studenți ,în conformitate cu planul de învățământ, care are scopul de verificare a aplicabilității cunoștințelor teoretice însușite de aceștia în cadrul programului de instruire.

Practica elevilor și studenților se organizează și se desfășoară pe baza unui contract de colaborare sau a unei convenții, după caz, încheiată între organizator și partenerul de practică(societatea comercială)

Pe perioada de practica, partenerul de practica il poate angaja pe practicant, conform legislației în vigoare, pe baza unui contract de munca pe durata determinata, prin negocierea remunerației (art. 21 din lege).

Având in vedere aceasta prevedere a legii, se apreciază că o remunerație pentru activitatea prestata de studentul practicant poate fi acordata în baza unui contract de muncă încheiat pe perioada determinata (o perioada scurta, pana la finalizarea practicii). Alta forma în care se poate acorda o remunerație studentului practicant nu este prevăzută în Legea nr. 258/2007.

Mircea OLTEANU

/

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Studenților Pentru Perioada Practică