× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

PNL A FURAT STARTUL CAMPANIEI ELECTORALE. POȘTAȘII AU LIVRAT FLYERE CU PNL ATAȘATE TALOANELOR DE PENSII

Antena 3 Alexandria • 15-01-2024, 20:01:01 • 83 vizualizari
 

Partidul Social Democrat a transmis, vineri, o solicitare reprezentanților Poștei Române și ai Casei Naționale de Pensii Publice cu privire la “serviciul special de capsare” a materialelor de propagandă politică de taloanele de pensii distribuite pensionarilor. Solicitările social-democraților vin după ce pensionarii au primit taloanele de pensii capsate cu pliante de propagandă politică, fiind vorba mai exact de flyere cu PNL.

„Celor două entități publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că e vorba de documente emise de autoritățile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.”

Teleormăneanul Gabriel Bulumac, cunoscut liberal cu ștate vechi și consilier local la Alexandria ocupă o funcție de conducere la cârma Poștei Române. Practic, funcția de conducător a obținut-o tot pe cale politică, după ce partidul al cărui membru este, a început în anul 2020 o serie de schimbări de directori. Asupra politicianului nu doar că planează acum suspiciunea cu privire la faptul că încearcă prin orice mijloace să ”ajute” PNL în campania electorală următoare, ba, chiar sunt voci care afirmă că i-a obligat pe poștași să discute cu pensionarii despre eventualele opțiuni politice. Mai mult decât atât, Gabriel Bulumac este cunoscut în Teleorman ca fiind un fost om de afaceri, care provine dintr-o familie cu un trecut dubios (a încercat să ”fenteze” statul, iar mascații au descins la sediul depozitului). Acum, însă, toate acestea s-au uitat, iar Bulumac se erijează în apărătorul dreptății, din calitatea pe care o are de consilier local la Alexandria.

Explicațiile politicianului teleormănean au venit în doirect la Antena 3 CNN, acesta având un răspuns pueril: Poșta Română trebuie să se autofinanțaze, prin urmare orice contract este binevenit.

PSD a mai cerut șefilor Poștei Române și Casei Naționale de Pensii Publice să se abțină să-și depășească atribuțiile legale pe care le au în exercitarea funcției. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege.

„În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a înghețat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistență aplicării calendarului de creștere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare și de recalculare a pensiilor, susținând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor”, se mai arată în solicitarea social-democraților.

În urma explicațiilor cerute de Partidul Social Democrat privind distribuirea materialelor de propagandă politică atașate la taloanele de pensii, Poșta Română a anunțat, vineri, că suspendă serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic.

sursa foto: news.ro

Articolul PNL A FURAT STARTUL CAMPANIEI ELECTORALE. POȘTAȘII AU LIVRAT FLYERE CU PNL ATAȘATE TALOANELOR DE PENSII apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
STARTUL CAMPANIEI ELECTORALE POȘTAȘII LIVRAT FLYERE ATAȘATE TALOANELOR PENSII