× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

PNL Teleorman: ” Ajutoare de la UE pentru fermierii afectați de seceta de anul trecut!”

Actualitatea de Teleorman • 26-09-2023, 14:00:47 • 61 vizualizari
 

Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut.

Banii provin din Fondul de Solidaritate al UE, care asigură asistență financiară în cazul unei catastrofe naturale. Țara noastră a solicitat ajutorul ca urmare a pagubelor din cele trei vârfuri ale secetei de anul trecut, din lunile martie, aprilie și intervalul iulie-august.

Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul European, la propunerea Comisiei, după analiza datelor trimise de România. Banii reprezintă ajutorul pe care UE îl dă României la nevoie, prin instrumentul Fondului de Solidaritate, creat special pentru compensarea daunelor companiilor care activează pe piața europeană. Astfel, fermierii români ale căror producții au fost afectate de seceta din anul trecut vor primi fondurile necesare pentru acoperirea daunelor și asigurarea rulajului necesare producției din anii următori.

PNL Teleorman

The post PNL Teleorman: ” Ajutoare de la UE pentru fermierii afectați de seceta de anul trecut!” appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Teleorman Ajutoare Pentru Fermierii Afectați Seceta Trecut