× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

PNL Teleorman: „Băuturile energizante nu vor mai fi vândute minorilor!”

Actualitatea de Teleorman • 31-10-2023, 20:00:53 • 45 vizualizari
 

Senatul României a aprobat proiectul legislativ, inițiat de parlamentarii PNL, care interzice vânzarea acestor produse tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, la fel cum se întâmplă în cazul țigărilor și alcoolului:

,,În România, se vând zilnic peste 40.000 de litri de energizante. Suntem pe locul 7 în UE la consumul per capita. Băuturile energizante conţin anumite substanţe puternice care nu sunt potrivite pentru minori și ale căror efecte pot fi foarte periculoase. Pot da aritmii cardiace, pot provoca insomnii, sunt asociate hipertensiunii arteriale la oameni tineri, pot da oboseală cronică, pot afecta ficatul.

Proiectul pe care l-am inițiat este menit să protejeze tânăra generaţie de consumul unor produse profund nesănătoase pentru corpul şi mintea lor care se află în proces de dezvoltare şi maturizare.”, senator PNL Nicoleta Pauliuc, unul dintre inițiatorii acestei legi.

PNL Teleorman

The post PNL Teleorman: „Băuturile energizante nu vor mai fi vândute minorilor!” appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Teleorman Băuturile Energizante Vândute Minorilor