× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Poliţiştii teleormăneni au aplicat 97 de sancţiuni, în ultimele 48 de ore. 10 permise de conducere au fost reţinute

Informatia de Teleorman • 05-09-2022, 14:00:37 • 43 vizualizari
 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice.
În ultimele 48 de ore, în urma activităţilor preventive desfăşurate, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 97 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 41 230 lei, au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
Dintre acestea, 22 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancţiuni pentru lumini, 10 sancţiuni pentru alte abateri, 2 sancţiuni pentru alcool, 9 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 1 sancţiune pentru lipsă inspecţie tehnică periodică.
Exemplificăm: La data de 04 septembrie a.c., orele 18:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria- Secţia nr. 2 Poliţie Rurală Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 în localitatea Nanov, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,57mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.
La data de 04 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.
La data de 04 septembrie a.c., orele 00:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria- Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Mârzăneşti, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506 în localitatea Cernetu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Poliţiştii Teleormăneni Aplicat Sancţiuni Ultimele Permise Conducere Reţinut