× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Prăbușirea prețului la floarea-soarelui * Fermierii români în criză!

Ziarul Mara • 21-09-2023, 10:00:19 • 171 vizualizari
 

Se prăbușește prețul la floarea-soarelui! În mijlocul campaniei de recoltare a culturilor, fermierii din România se confruntă cu o situație disperată: prețul semințelor de floarea-soarelui a cunoscut o prăbușire abruptă, iar piața agricolă pare să fie blocată.

Această realitate îngrijorătoare a determinat ca cantitățile produse de fermieri să nu mai atragă interesul traderilor, care preferă să achiziționeze marfa direct din Ucraina.

Pentru fermierii români, culturile de floarea-soarelui au reprezentat o parte semnificativă a veniturilor lor și o sursă importantă de trai. Cu toate acestea, actuala scădere a prețului semințelor pune în pericol stabilitatea economică a acestor agricultori.

Piața a fost în mod evident afectată de alegerea traderilor de a se orienta către surse ucrainene, unde costurile pot fi mai reduse.

Această criză a prețului la floarea-soarelui reprezintă o problemă cu impact pe termen scurt și lung pentru agricultura românească.

Fermierii trebuie să facă față nu doar prăbușirii prețurilor, dar și incertitudinii legate de viitorul pieței agricole. Ei se confruntă cu dificultăți în a acoperi costurile de producție și în a obține un profit adecvat pentru eforturile lor.

Autoritățile și asociațiile agricole sunt chemate acum să găsească soluții pentru a sprijini fermierii în această perioadă dificilă.

Monitorizarea și reglementarea pieței agricole, promovarea exportului și diversificarea culturilor ar putea fi opțiuni pe termen lung.

Cu toate acestea, pentru fermierii afectați în prezent, se impune o acțiune imediată pentru a-și proteja sursa de venit și a-și asigura supraviețuirea în această industrie vitală pentru țara noastră.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Prăbușirea Prețului Floarea-soarelui Fermierii Români Criză