× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Prefectul se războiește cu finul primarului. PNL și PSD, prima ceartă în Teleorman după decizia de a se alia la europarlamentare

Liber in Teleorman • 22-02-2024, 20:00:13 • 142 vizualizari
 

PNL și PSD au format guvernarea de aproximativ doi ani, însă în teritoriu situația este tensionată. La Teleorman, cele două partide au fost într-un fel de armonie o vreme, însă, odată cu apropierea campaniei electorale, s-au încins spiritele. Prefectul Epure Haralambie a început deja campania electorală, mai ales că se zvonește că vrea să candideze la Primăria Alexandria, astfel că s-a dus în piață să constate nereguli. Lucruri pe care noi le-am relatat în multe rânduri, dar reprezentantul Guvernului în teritoriu abia acum le-a văzut.

Imediat după decizia luată la nivel național ca PNL și PSD să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare, a avut loc prima ceartă în Teleorman, aruncând în lumină divergențele adânc înrădăcinate dintre cele două formațiuni politice total opuse ideologic (dar în România nu se ține cont de ideologii, ci de interese de grup). Deși alianța la nivel central a rezistat timp de aproximativ doi ani, atmosfera în teritoriu a devenit tensionată odată cu apropierea campaniei electorale.

În centrul disputei se află prefectul Epure Haralambie, care alimentează conflictul dintre cele două partide. Acesta s-a deplasat zilele trecute în piața centrală din Alexandria pentru a investiga neregulile. Prefectul spune că în dialogul direct cu locuitorii din piață s-au evidențiat nemulțumirile comercianților locali, mai ales faptul că piața nu este închisă, așa cum le-a fost promis de Primăria municipiului Alexandria de-a lungul anilor. Această situație a generat o serie de inconveniente majore, de la deteriorarea și înghețarea legumelor până la pierderi financiare semnificative pentru comercianți.

Directorul pieței și finul primarului Victor Drăgușin – Octavian Teodorescu, având interesul ca ruda prin alianță să rămână în funcție, a intervenit și i-a amintit lui Haralambie că acesta, în calitate de consilier local din partea PSD, a votat pentru transferul pieței la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru modernizare. Directorul susține că prefectul încearcă să-și uite trecutul politic la PSD și să-și construiască o imagine nouă în lumina noii sale afilieri politice.

În acest context, atmosfera politică din Teleorman se încinge, iar locuitorii se confruntă cu o bătălie politică locală pe fondul promisiunilor nerealizate și a acuzațiilor reciproce între PNL și PSD.

Mesajul prefectului Haralambie Epure

Un număr foarte mare de cetățeni mi-au sesizat atât în cadrul audiențelor pe care le țin în calitate de prefect, cât și prin mesaje transmise pe rețelele de socializare sau telefonic, faptul că problemele cu care se confruntă vânzătorii, dar și cumpărătorii din Piața Centrală a municipiului Alexandria par să nu aibă rezolvare.

Astfel că, în această după-amiază, am fost în piață pentru a discuta cu oamenii; principala nemulțumire a celor care comercializează produse aici este faptul că piața nu este închisă, deși Primăria municipiului Alexandria le promite de ani de zile că se va rezolva. Și de aici, decurg o serie de inconveniente majore: legumele îngheață și se deteriorează, ceea ce duce la pierderi financiare uriașe; comercianții, la rândul lor, trebuie să îndure frigul ore în șir și, de multe ori se îmbolnăvesc, iar costul medicamentelor depășește cu mult potențialul câștig; la fel de grav consideră că este faptul că, în jurul pieței, parcările trebuie plătite, lucru ce se traduce tot în costuri extrem de mari pentru ei. Plățile pe care trebuie să le facă pentru parcarea propriilor autoturisme reprezintă un inconvenient la fel de mare cum este cel legat de clienți. Cei mai mulți preferă să se îndrepte către supermarketuri decât să plătească parcări în zona pieței.

Solicit Primăriei Alexandria să-și îndrepte atenția către problemele reale cu care se confruntă cetățenii, să le asculte doleanțele și să găsească soluții imediate pentru rezolvarea lor. Mai ales că problemele sunt multe, la fel și nemulțumirile oamenilor, dar, dacă în atâta amar de timp nu s-au identificat soluțiile, poate se reușește acum, în al 12-lea ceas… Dacă nu se poate, să-i lase pe cei care știu cum se face treabă, cum se muncește în interesul cetățeanului.

https://www.facebook.com/TeodorescuOctavianConstantin/posts/pfbid08LTz8nx5vP7foVJkZGHB2UMnq1DDS7JEuaNeFG4SGB95xLMN7izPRwk5j1Xaaxzml

Plata cu cardul, o altă utopie în piața din Alexandria

Piața digitalizată din Alexandria – Comercianții se plâng că au alte probleme: plouă pe produse

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Prefectul Războiește Primarului Ceartă Teleorman Decizia