× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Prezent în Teleorman, ministrul Dezvoltării a semnat contracte de finanțare prin PNI “Anghel Saligny” cu alte patru primării

Ziarul Teleormanul • 17-10-2023, 20:00:09 • 160 vizualizari
 

Primăriile Cosmești, Dracea, Drăgănești de Vede și Crângu au parafat astăzi contractele pentru obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Dacă, de regulă, pentru semnarea contractelor reprezentanții administrației publice locale se deplasau la București, astăzi, cei patru primari au făcut acest lucru la sediul Consiliului Județean Teleorman, cu ocazia întâlnirii pe care ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea a avut-o cu toți edilii din județ.

Anterior, acesta a vizitat câteva obiective de investiții finanțate prin Compania Națională de Investiții, așa cum sunt Stadionul din Alexandria și sediul Tribunalului Teleorman.

Prezent în județ, la invitația președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, ministrul Dezvoltării ia reasigurat pe reprezentanții autorității publice locale de faptul că ministerul va continua să aloce suport financiar pentru proiectele a căror implementare va determina sporirea calității vieții din comunitățile locale.

”Am acceptat cu plăcere invitația de a participa la întâlnirea cu reprezentanții autorităților teleormănene întrucât, numai printr-un dialog consistent și continuu între administrația publică centrală și cea locală, ne putem îndeplini proiectele și obiectivele propuse, în beneficiul cetățenilor. În acest sens, am toată disponibilitatea de a avea discuții constructive cu factorii decidenți și de a face o analiză serioasă, pertinentă și periodică a situației la nivelul administrației publice locale, pentru realizarea acestui obiectiv comun”, a precizat ministrul dezvoltării.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, MDLPA asigură, în Teleorman, peste 1,25 de milioane de lei pentru realizarea a 254 de proiecte de infrastructură, iar prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” sunt alocate 1,82 milioane de lei pentru 131 de obiective care vizează modernizarea drumurilor și a podurilor, extinderea sau înființarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, precum și înființarea unor sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Planul Național de Redresare și Reziliență finanțează, cu aproximativ 330 de milioane de lei, 161 de proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică a unor instituții publice și clădiri rezidențiale multifamiliale, de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde sau de elaborare și actualizare a documentațiilor de planificare urbană și amenajarea teritoriului.

Construirea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, este, de asemenea, în atenția autorităților locale din Teleorman, în prezent fiind în execuție 110 unități locative, în valoare totală de 33,5 milioane de lei, în municipiile Alexandria, Roșiori de Vede și Turnu Măgurele.

Totodată, Compania Națională de Investiții asigură peste 753 de milioane de lei pentru 72 obiective contractate și în diferite stadii de implementare. Dintre acestea, în municipiul Alexandria se construiesc un complex sportiv cu o capacitate de 5.496 de locuri pentru spectatori și sediul Tribunalului Teleorman și al Judecătoriei Alexandria, valoarea acestor obiective fiind de aproximativ 145 de milioane de lei.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Prezent Teleorman Ministrul Dezvoltării Semnat Contracte Finanțare Anghel Saligny