× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 
alege dreapta unita

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Ziarul Contrapunct • 16-05-2024, 10:00:20 • 38 vizualizari
 
alege dreapta unita

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. Are o fermă în localitate, poziționată în vechea curte a CAP Lăceni, care se întinde pe o suprafață compusă și din 3 hectare, proprietatea primăriei. Curtea fermei, care include și terenul primăriei este împrejmuită. Fix pe acest teren esxistă construcții fără autorizație de construire. Candidatul la primărie a făcut demersuri pentru a cumpăra terenul cu pricina, însă primăria nu vinde. Din sursele noastre, am aflat că la o distanță foarte mică de terenul cu pricina, va trece autostrada mult așteptată.

Marian Necșuțu, un candidat controversat

La alegerile din 2020, PNL a avut un candidat, Neață Gheorghe Dan, în care mai marele partidului teleormănean, Eugen Pîrvulescu, își pusese mari speranțe. Vorbește lumea, că ar fi primit de la șefi, 7 miliarde de lei vechi, să facă față îndatoririlor de votare. Adică, precum spun cetățenii care au recunoscut că ar fi primit 600 de lei. Mâna dreaptă de mânuire a acestor bani a fost a actualului candidat PNL, Marian Necșuțu, zis Broscoiul. Cînd s-a constatat după alegerile din 2020 că Neață nu a reușit să primească voturi conform calculelor investiției, șeful penelist a schimbat macazul pe un candidat care bagă banii proprii la bătaie. Din 2022, Necșuțu s-a tot gândit că trebuie să candideze pentru a-și face dreptate cu terenul pe care în acest moment îl ocupă abuziv din incinta fostului CAP Lăceni. Nu este un secret în sat că Broscoiul are datorii, cică, de un milion de euro la diverse firme. Dar trebuie să facem mențiunea că de fapt, în acte, patron la fermă este soția lui Necșuțu, Giulera, de care tot în acte este divorțat. În realitate, cel care conduce afacerea, așa cum știe toată lumea, este candidatul la primărie. În declarația de avere, candidatul la primăria Orbeasca a menționat că nu are nicio proprietate, autoturism, teren, tablou valoros sau bijuterii. Adică este sărac lipit. Chiar dacă de când a început campania își plimbă bolidul de 100.000 de euro, care este în acte, proprietatea firmei fostei soții.
Am încercat să luăm un punct de vedere direct de la sursă, însă telefonul a sunat în van. Pe această cale, am dori, dacă domnia sa dorește, să ne răspundă la câteva întrebări:
1. Domnule Necșuțu, ați beneficiat vreodată de vreun proiect pe fonduri europene, achiziționând utilaje agricole, mai precis pe numele lui Ivan Valentin, zis Cartof, pe care îl folosiți ca om în curte? Iar în urma accesării acestui proiect ați fost cercetat de DNA?
2. Este adevărat că doriți să candidați pentru a vă ,,ușura,, de datorii, așa cum spun consăteni de-ai dumneavoastră? Scopul fiind să vindeți terenurile proprietatea primăriei, fostei soții, pentru a le evalua așa cum trebuie, intenția fiind de a accesa credite bancare?
3. Este adevărat că ați primit notificări de la primăria Orbeasca să eliberați terenul proprietate a acestei instituții și să demolați construcțiile construite abuziv, însă dumneavoastră refuzați sistematic?
4. Este adevărat că nu aveți diplomă de bacalaureat?
5. Este adevărat că v-ați împumutat o sumă foarte mare ca să faceți față cheltuielilor cu alegerile? Și că spuneți că puteți cumpăra pe oricine?
6. Ne puteți preciza de ce ați declarat public că viitorul viceprimar este cel ce ocupă locul 2 pe lista de consilieri locali, Dicu Mirel, fiul lui Marian Dicu, partener de afaceri al lui Cainamisir?
7. Domnule Necșuțu, în popor circulă o vorbă de ,,duh,,- cine se aseamănă se adună. Este valabilă și pentru dumneavoastră: vă asociați cu Eugen Pîrvulescu, cu Jana( Geovali), cu Nicula Paul(Vicu), cu Mirel Dicu, cu Floarea de la primărie, cu Nuțu lui Bombonel? Păreți că doriți să luați cu asalt și să ocupați primăria.
8. Se aude prin târg că v-ați cumpărat această candidatură. Ne puteți spune de la cine și cu ce sumă?

Orbeasca, este cea mai mare comună din județul Teleorman. Are o populație în scădere față de la ultimul recensământ, de 6900 de locuitori. Bugetul primăriei este de 45 de miliarde lei vechi, ajungând să se întrețină cu 16 angajați față de 41 cât sunt prinși în organigramă. Atunci cînd vezi primăria ca pe o sursă de ,, combinații,, bagi bani cu duiumul ca să îți vezi visul împlinit și este posibil să te fi îndatorat mai mult decât poți duce, trebuie să fii conștient că doar hazardul hotărăște. Oamenii sunt săraci însă nu sunt proști, cei cumpărați devin vânzători, iar oamenii corecți câștigă.

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Contrapunct » Articole Ziarul Contrapunct »
 
Primăria Orbeasca Văzută Sursă Combinații