× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Profesorii din Teleorman învață să ofere primul ajutor

Ziarul Mara • 10-10-2023, 10:00:22 • 123 vizualizari
 

Profesorii din Teleorman participă la cursuri de prim ajutor. Crucea Roșie și Primăria Alexandria demarează proiectul “Primul Ajutor în Alexandria”.

Filiala Teleorman de Crucea Roșie, în colaborare strânsă cu Primăria municipiului Alexandria, a lansat proiectul “Primul Ajutor în Alexandria”. Acesta este un demers de instruire ce vizează un număr impresionant de 180 de cadre didactice și elevi din unitățile de învățământ locale.

Scopul fundamental al acestui proiect este de a pregăti un număr cât mai mare de persoane din școlile din Alexandria să dobândească abilități esențiale în acordarea primului ajutor. Cunoștințele și abilitățile în acest domeniu pot face diferența între viață și moarte în situații critice. Prin intermediul programului “Primul Ajutor în Alexandria,” se urmărește educarea profesorilor și a copiilor pentru a le oferi instrumentele necesare pentru a reacționa rapid și eficient în fața unor situații de urgență.

Reprezentanții Crucii Roșii subliniază importanța deosebită a acestui demers în asigurarea siguranței și protecției copiilor, care sunt mai vulnerabili la riscuri decât adulții. Capacitatea de a oferi primul ajutor nu este doar un act de generozitate, ci și un mod eficient de a asigura comunității noastre o șansă mai mare de supraviețuire în situații de criză.

Cursurile de prim ajutor pentru elevi și cadre didactice sunt organizate și desfășurate în strictă conformitate cu normele europene. Programa de curs este standardizată la nivel național și a fost armonizată cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie. Acest program servește drept exemplu concret de cum educația poate contribui semnificativ la siguranța și solidaritatea comunității noastre.

Proiectul “Primul Ajutor în Alexandria” demonstrează că, prin colaborarea dintre organizații precum Crucea Roșie și autorități locale, putem crea comunități mai sigure și mai bine pregătite să facă față situațiilor de urgență, punând accentul pe viața și siguranța copiilor noștri.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Profesorii Teleorman învață Primul Ajutor