× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Prognoza meteo pentru Teleorman. După 29 ianuarie, vremea se va încălzi uşor, cu temperaturi în jurul a 10 grade

Informatia de Teleorman • 23-01-2024, 10:01:00 • 33 vizualizari
 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul  ianuarie 22 ianuarie- 4 februarie 2024.
Pornind de la medii în jurul a unui grad în prima zi a intervalului, maximele vor creşte treptat până spre 9 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie. După ziua de 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii în jurul a 10 grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor creşte de la medii în jurul a -9…-8 grade în primele două nopţi ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopţii de 26 ianuarie, în intervalul 27-30 ianuarie alternanţele termice vor fi nesemnificative, minimele urmând a avea valori de -4…-3 grade. După data de 30 ianuarie minimele vor creşte treptat, urmând ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0…1 grad, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Prognoza Pentru Teleorman Ianuarie Vremea încălzi Temperaturi