× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Prognoza METEO pentru Teleorman. Ploi slabe cantitativ, de scurtă durată, în următoarele două săptămâni

Informatia de Teleorman • 02-04-2024, 10:01:04 • 28 vizualizari
 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 1-14 aprilie 2024. Din data de 2 aprilie, vremea se va răcori comparativ cu intervalul anterior, totuşi valorile termice se vor situa uşor peste normele perioadei până în 5 aprilie, cu maxime de 20…24 de grade, mediat regional. Apoi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, astfel că între 6 şi 10 aprilie, în orele după-amiezilor, se vor atinge valori în medie de 24…27 de grade, iar o uşoară răcorire va fi posibilă spre finalul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăţi a lunii aprilie, astfel că se înregistra valori în general de 7…12 grade.
Regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe, de scurtă durată urmând a se semnala pe suprafeţe mici. Probabilitatea pentru ploi locale va creşte doar în ultimele zile ale intervalului de referinţă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Prognoza Pentru Teleorman Cantitativ Scurtă Durată Următoarele Săptămâni