× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate

Ziarul Mara • 25-08-2022, 22:00:15 • 10 vizualizari
 

Cultivatorii de legume în spații protejate din județul nostru sunt informați de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Teleorman că termenul limită de depunere a cererilor pentru înscrierea în Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate în anul 2022, ciclul II, este data de 31 august 2022.

Până acum s-au înscris în program 245 fermieri, iar în perioada următoare cultivatorii de legume în spaţii protejate din judeţul Teleorman sunt asteptaţi la sediul instituţiei pentru depunerea cererii de înscriere, însoţită de documentele solicitate prin HG nr. 148/2022 pentru obţinerea ajutorului de minimis.

Documentele care însoţesc cererea de înscriere în program sunt: copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al reprezentantului legal; copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022; împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al unui reprezentant, după caz; copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului; dovadă cont activ bancă/trezorerie; adeverinţă, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022, care atestă suprafaţa de teren cu spaţii protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.

Cererea, însoţită de documentele aferente, poate fi transmisă la DAJ Teleorman şi prin mijloace electronice, prin poştă sau curierat, care trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile trebuie să fie certificate conform cu originalul de către solicitant.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru ciclul II este de 1.000 euro/cultură în ciclul II/1.000 mp/beneficiar.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susţinerea producţiei în spații protejate a următoarelor legume: tomate, ardei gras sau lung-capia, castraveţi, fasole păstai, salată, spanac, ceapă verde.

Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute în HG nr.148/2022 pentru o singură cultură în ciclul II de producţie/1.000 mp, pentru producțiile de legume valorificate în perioada 15 octombrie-9 decembrie (pentru ciclul II).

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Programul Susţinere Producţiei Legume Spaţii Protejate