× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Proiect de lege: USR vrea să nu poată să fie făcute modificări la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională de la un an la altul

Spotmedia • 11-09-2023, 10:00:58 • 48 vizualizari
 

USR vrea să nu mai oată fi modificate peste noapte condițiile în care se dau Bacalaureatul sau Evaluarea Națională și a depus un proiect de lege în acest sens în Parlament.

Astfel, senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a depus o iniţiativă legislativă prin care, pornind de la principiul predictibilităţii, se stabilește că schimbările în structura Evaluării Naţionale sau a Bacalaureatului se vor putea aplica doar elevilor care încep un ciclu educaţional după momentul anunţării oricărei modificări.

„Este anormal ca elevii să fie puşi în situaţia în care trebuie să urmărească cu sufletul la gură ce schimbări mai inventează un ministru sau altul. Elevii şi profesorii trebuie să ştie, în momentul în care intră pe uşa şcolii, măcar regulile jocului, dacă de hârtie igienică, săpun sau alte standarde minime nu poate fi încă vorba.

Sunt propuneri pe care le-am făcut şi cu ocazia dezbaterii în Parlament a legilor Educaţiei, însă PSD şi PNL au respins cu nonşalanţă amendamentele noastre. De ce? Pentru că şi-au dorit ca Educaţia să fie o brambureală la mâna politicienilor”, a declarat Radu Mihail, într-un comunicat de presă.

Senatorul USR spune că este nevoie de astfel de prevederi legale, mai ales că începutul de an școlar ne arată că nimic nu s-a schimbat în această privință, elevii și studenții având parte în ultimele săptămâni de bâlbe și incertitudine, de la burse la acordarea facilităților de transport.

„De la burse la asigurarea transportului, doamna ministru Deca desăvârşeşte dezastrul lăsat în urma ei de Sorin Cîmpeanu, bătându-şi joc în continuare de elevi, părinţi şi profesori.

Deşi doamna Deca se laudă că s-au făcut consultări permanente în ultimii cinci ani prin proiectul România Educată, iată că o serie de măsuri propuse cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar generează confuzie în spaţiul public”, conchide Radu Mihail.

The post Proiect de lege: USR vrea să nu poată să fie făcute modificări la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională de la un an la altul appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Proiect Poată Făcute Modificări Bacalaureat Evaluarea Națională