× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori, la promulgare

Liber in Teleorman • 18-09-2023, 10:00:15 • 178 vizualizari
 

Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori a fost votat în Camera Deputaților și merge la promulgare, a anunțat deputatul PNL – Ică Florică Calotă.

„Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori, al cărui inițiator pricipal sunt, a fost votat în Camera Deputaților și merge la promulgare.

În urma votului colegilor deputați, a fost completată Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În acest sens, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice se sancționează cu amendă între 100 lei şi 500 lei, cât şi cu suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Consider că această inițiativă legislativă este una necesară, având în vedere că accesul minorilor la băuturi alcoolice, precum și procurarea lor cu ușurință de către copii și adolescenți reprezintă o realitate care poate duce atât la efecte sociale grave, cât și la probleme de sănătate și dezvoltare iremediabile”, a anunțat deputatul Ică Florică Calotă.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Proiectul Privind Comercializarea Oferirea Băuturilor Alcoolice Către Minori Promulgare