× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

PSD Teleorman:”Reduceri semnificative la 14 produse alimentare de bază!”

Infoexpres TV • 11-08-2023, 14:00:24 • 133 vizualizari
 

Măsura propusă de PSD a determinat reduceri semnificative ale prețurilor la cele 14 alimente de bază care compun cea mai mare parte a coșului de cumpărături pentru persoanele cu venituri mici și medii.

Rata procentuală e, de regulă, mai mare decât rata inflației, ceea ce reprezintă un câștig real al puterii de cumpărare pentru cetățeni. În pofida criticilor din partea unor partide de dreapta, care acuzau intervenția statului în economie, măsura PSD se dovedește viabilă din punct de vedere economic. Nu afectează funcționarea pieței, dar oferă în schimb beneficii pentru cei cu venituri mici și medii și va contribui semnificativ la reducerea inflației.

Conform prețurilor afișate de un retailer din România (rețeaua Profi) prețurile au scăzut la alimentele de bază cu procente cuprinse de la 14% (ouă, un anumit brand brânză, roșii) până la 50% (cartofi albi noi). Sunt însă alte branduri de brânză la care prețurile au fost reduse cu peste 35%. Pâinea (franzela albă) a scăzut cu 26%.

Conform INS, inflația pe luna iunie 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut a fost de 10,3%. Prin urmare, scăderea prețurilor la alimente determină o creștere reală a puterii de cumpărare pentru cetățeni.

Această măsură va avea un impact pozitiv și în privința reducerii inflației. Până acum, principalele două surse ale inflației din România (și din Europa) au fost prețurile la energie și la alimente. Pe ambele componente, PSD a promovat măsuri pentru protejarea cetățenilor cu venituri mici și medii și ambele propuneri s-au dovedit viabile din punct de vedere economic.

PSD Teleorman

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Teleorman Reduceri Semnificative Produse Alimentare