× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Rapid Buzescu, prima câștigătoare a premiului Fair-Play, în ediția 2023-2024

Ziarul Teleormanul • 31-10-2023, 10:00:13 • 165 vizualizari
 

Începută cu ediția 2005-2006, premierea echipelor pentru Fair-Play continuă, iată, și după 18 ani, cu o singură absență, înregistrată în ediția 2020-2021, oprită de pandemia de COVID. În rest, zeci de echipe au câștigat fie premiul de etapă, fie “Marele premiu”. Primul partener a fost “Knauf”, cunoscut concern austriac, producător de materiale de construcții. Începând cu ediția 2019-2020, partenerul fotbalului județean pentru sportivitate este “Eurocar Service Teleorman”, cel mai mare reprezentant Dacia/Logan din sudul țării. Nu vom lăuda AJF-ul pentru parteneriatul cu Knauf sau Eurocar Service, acest fapt fiind, până la urmă, o normalitate. Sigur, câteva procente în raport cu factorul disciplinar tot s-au înregistrat, multe dintre echipe propunâdu-și să cucerească acest mic trofeu, constând în echipamente sportive. Nu este de neglijat nici aspectul financiar, dacă ținem cont de starea economică precară pe care o are județul nostru. De departe cea mai titrată dintre echipe la capitolul fair-play este Voința Saelele, cu 12 premii de etapă și de două ori câștigătoarea “Marelui premiu”. O performanță greu de egalat, și pentru care echipa din Saelele merită toate felicitările. Rapid Buzescu, căci despre ea facem vorbire astăzi, ca și câștigătoare a primului premiu al ediției 2023-2024, este și ea una dintre protagonistele competiției disciplinare, reușind să câștige premii de etapă de șase ori, în edițiile 2005-2006, 2007-2008, 2011-2012, 2017-2018, 2019-2020, 2021-2022. Premiul din această ediție este, așadar, al șaptelea, și vine să încununeze o muncă de ani de zile, atât la capitolul disciplină, cât și în plan al performanței sportive, ultimii ani arătând pe Rapid Buzescu ca fiind una dintre protagonistele campionatului județean, campioana ultimei ediții 2022-2023 și recenta câștigătoare a ediției cu numărul 50 a Cupei Teleormanul. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 28 octombrie 2023, pe “Comunalul” din Buzescu, înantea meciului cu Steaua Spătărei, câștigat de gazde cu scorul de 5-2, fiind oficiată de către Aurel Rusu, membru CJA și observator la această partidă.

Rapid Buzescu a folosit următorul lot de jucători: Dorinel Alecu și Andrei Acsinte – portari, Ionuț Buzică, Ion Năstase, Alexandru Tudor, Andrei Bănuță, Vasilică Dobre, Răzvan Olteanu, Mihai Ionica, Stelică Tufan, Edison Sfeatcu, Cristian Pandele, Alexandru Iaurum, Gabriel Croitoru, Mihai Demeter, Horațiu Lascu, Alin Crantea, Alexandru Stan – jucători de câmp. Echipa este pregătită de fostul fotbalist divizionar Gheorghe Durlea, iar președinte este Liviu Lupu. Echipa este sprijinită financiar de Primăria Buzescu și de omul de afaceri Mihai Ciofalcă.

Sigur că, pentru toți iubitorii de fotbal, echipa din Buzescu este asimilată cu primarul Valentin Trăistaru, mare iubitor de fotbal, fan împătimit al echipei Rapid București, iar în tribuna din Giulești este nelipsit ca suporter. Acesta a sintetizat ceea ce înseamnă premiul Fair-Play primit de echipa sa: “Performanța înseamnă muncă, împletită cu dăruire și fair-play. Dacp suntem la cel mai bun nivel de când există această echipă, asta se datorează în primul rând muncii, disciplinei și spiritului de fair-play pe care îl cer mereu de la jucătorii mei. În ediția fotbalistică județeană recent încheiată, am câștigat tot ce se putea, și anume, titlul de campioană județeană, Cupa Teleormanul – ediția jubiliară 50, și Cupa României – faza județeană. Toate acestea sunt rodul muncii, dar, în mod cert, și al disciplinei, iar acest premiu vine ca o confirmare a performanțelor de care am amintit”.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Buzescu Câștigătoare Premiului Fair-Play Ediția 2023-2024