× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Redevine obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere la ANAF

Actualitatea de Teleorman • 22-09-2022, 10:00:54 • 17 vizualizari
 

Conform ultimelor modificări din Codul Fiscal, începand cu data de 01 uanuarie 2023 redevine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere.

Contribuabilii (persoane fizice) care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal(chirii) au obligația înregistrării contractului încheiat între părți, precum și a modificărilor survenite anterior, în termen de cel mult 30 e zile de la data încheierii/ procedurii modificării cestuia, la organul fiscal competent.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 01 ianuarie 2023, înregistrarea la organul fiscal competent a contractului încheiat între părți și a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligația înregistrării acestora.

Sunt exceptate de la înregistrare contractele de arendă și cele din închirierile în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

 

The post Redevine obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere la ANAF appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Redevine Obligatorie înregistrarea Contractelor închiriere