× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Reforma Administrativ-teritorială în România, din 2025

Liber in Teleorman • 16-11-2023, 20:00:13 • 135 vizualizari
 

În cadrul unei conferințe organizate de Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale și Camera de Comerț și Industrie, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Marin Țole, a vorbit despre planurile pentru demararea unui proiect amplu de reorganizare administrativ-teritorială în țară.

„Trebuie să fim conştienţi de complexitatea şi sensibilitatea procesului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, având în vedere faptul că s-ar putea să necesite unele modificări constituționale sau având în vedere faptul că anul 2024 are foarte multe alegeri de toate genurile. Demararea efectivă a procesului, a proiectului respectiv, împreună cu toate entităţile interesate, cred că va avea loc în 2025. Anul 2025 va fi anul când putem să dezbatem pe toate direcţiile acele acte legislative care să ducă la consolidarea şi la realizarea reorganizării administrativ-teritoriale”, a spus Marin Țole.

Această propunere, dacă va fi implementată, ar avea consecințe majore asupra structurii administrative la nivel local. Numeroși edili ar putea rămâne fără funcții, iar întregi aparate de funcționari din primării ar putea fi desființate.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Reforma Administrativ-teritorială România