× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Regulamentul concursului județean de creație literară „Copiii noştri talentaţi”, ediţia a XXI-a, 2022

Ziarul Mara • 05-10-2022, 08:41:31 • 321 vizualizari
 

Biblioteca Județeană „Marin Preda”, instituție coordonată de Consiliul Județean Teleorman, organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, concursul județean de creație literară „Copiii noștri talentați”, ediția a XXI-a.

Scopul şi obiectul concursului este crearea de posibilităţi de afirmare pentru elevii din clasele III-VIII, cu aptitudini în domeniul literaturii (poezie şi proză scurtă).

Concursul se va desfășura după următorul calendar: 10 octombrie-4 noiembrie: primirea lucrărilor la Biblioteca Judeţeană „Marin Preda”; 7-11 noiembrie: jurizarea lucrărilor; 6 decembrie: premierea câștigătorilor la sediul bibliotecii județene.

Concurenţii pot participa cu o singură lucrare la fiecare secţiune, trimiterea mai multor lucrări la fiecare secţiune atragând descalificarea concurentului. Pentru secţiunea proză sunt admise lucrări de maximum 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri).

Lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului, fiind jurizate doar lucrările trimise prin şcolile în care învaţă participanţii și care respectă cerințele menționate mai sus.

Vor fi acordate premii la fiecare secțiune (poezie și proză scurtă) pentru locurile I, II și III și 7 mențiuni. În plus, se vor acorda și două premii speciale: Premiul Consiliului Judeţean, pentru „Cea mai bună lucrare de proză scurtă” și Premiul Bibliotecii ”Marin Preda”, pentru „Cea mai bună lucrare de poezie”.

Juriul va fi format din 4 reprezentanţi desemnaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman (2 pentru ciclul primar și 2 pentru gimnazial).

Lucrările pentru concurs se pot depune direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Marin Preda” sau prin poştă la adresa: Biblioteca Judeţeană „Marin Preda”, Alexandria, str. Bucureşti bl.T3, cod poştal 140101, judeţul Teleorman, menţionându-se pe plic Pentru concursul ,,Copiii noştri talentaţi” sau pe e-mail bjmarinpreda@yahoo.com însoțite de proces verbal (în care se vor menţiona numele elevului, titlul lucrării, şcoala, clasa, secţiunea).

Profesorul coordonator va lăsa un număr de telefon pentru contact, iar școlile vor fi înștiințate de numele câștigătorilor pentru participarea la premiere.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Regulamentul Concursului Județean Creație Literară Copiii Noştri Talentaţi Ediţia