× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Restricțiile de circulație, valabile și astăzi în județele afectate de caniculă

Ziarul Teleormanul • 20-06-2024, 14:00:07 • 34 vizualizari
 

Astăzi, 20.06.2024, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Constanța, Călărași, Ialomița, Prahova, Brașov și Covasna.

În județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu sunt deja instituite aceleași restricții de circulație în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Galben – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Restricțiile Circulație Valabile Astăzi Județele Afectate Caniculă