× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Rețeaua de canalizare din satul Calomfirești e atât de „bine executată” încât refulează în gospodăriile cetățenilor

Ziarul Teleormanul • 23-08-2022, 22:00:07 • 44 vizualizari
 

Proiectul de înființare a rețelei publice de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare în localitățile Poroschia și Calomfirești, cu care primarul Iulian Badea s-ar fi putut mândri și pe care l-ar fi putut constitui într-un bun argument pentru a cere voturile localnicilor în următorul tur electoral, pare să se transforme într-o mare bilă neagră pentru acesta.

În urma unei ploi care nu a fost tocmai de Cod portocaliu în satul Calomfirești, mai multe gospodării au fost inundate nu de precipitații, ci de apa care refula din țevile de canalizare introduse recent, și nu pe bani puțini, de administrația locală.

Mai mulți cetățeni care începuseră pe cont propriu lucrările de racordare la canalizare și care mai aveau câțiva pași până la finalizare s-au trezit că, în urma ploii de marți după-amiază, toată munca lor este „luată pe sus” de apa colectată de țevile introduse de primărie și care nu au avut unde să refuleze decât în gospodăriile oamenilor. Probabil pentru că lucrările au fost atât de bine executate încât s-a găsit o scurtătură și în loc de drumul spre stația de epurare, țevile direcționează apa spre curțile oamenilor… Suntem înclinați să credem că e vorba, mai degrabă, de incompetență.

Situația este destul de gravă având în vedere faptul că, deocamdată, numărul gospodăriilor racordate efectiv la rețeaua de canalizare este destul de mic. Ne putem întreba, însă, ce s-ar putea întâmpla dacă mult mai multe gospodării ar face acest lucru, iar cantitatea de apă uzată menajeră nu ar fi evacuată în mod corespunzător și și-ar găsi drum dintr-o curte în alta. Distanța până la o reală problemă de sănătate publică nu ar fi prea lungă și, în această situație, cine și-ar asuma răspunderea?

De asemenea, nu poate fi ignorată de către reprezentanții administrației locale nici situația cetățenilor din cazul prezentat, care se declară revoltați de faptul că toată munca și tot efortul lor, atât fizic, cât și financiar, se duc pe apele unei canalizări de mântuială.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Rețeaua Canalizare Calomfirești Executată încât Refulează Gospodăriile