× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

S-au împlinit 19 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Liviu Vasilică

Liber in Teleorman • 19-10-2023, 14:00:11 • 41 vizualizari
 

Astăzi, 19 octombrie, s-au împlinit 19 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Liviu Vasilică, un artist excepțional și un adevărat ambasador al muzicii populare românești, în special din zona Teleormanului. Acest om a reușit să pătrundă în inimile multora cu darul său muzical și autenticitatea sa, devenind unul dintre titanii folclorului românesc și un monstru sacru al acestui gen artistic.

Liviu Vasilică s-a născut într-o zonă cu o tradiție muzicală bogată. Cu o voce inconfundabilă, el a transformat fiecare melodie într-o poveste plină de pasiune și autenticitate, care a atins inimile tuturor ascultătorilor săi. Cu fiecare notă cântată, Liviu Vasilică a reușit să redea farmecul și frumusețea muzicii populare românești, contribuind la promovarea și perpetuarea acestei bogate tradiții.

Cu toate că a părăsit această lume la o vârstă tânără, Liviu Vasilică a lăsat în urma sa o moștenire muzicală nemuritoare. Cântecele sale sunt atât de profunde și captivante încât rămân în inimile oamenilor pentru totdeauna. Ele sunt fredonate de la copiii de grădiniță până la oamenii în vârstă, într-o dovadă clară a impactului și universalității muzicii sale.

Dar Liviu Vasilică nu s-a rezumat doar la interpretarea minunată a cântecelor. A fost un adevărat pasionat al folclorului românesc și a făcut tot posibilul pentru a-l prezerva și promova. A colecționat costume populare autentice teleormănene, transformându-se astfel într-un important custode al tradiției locale. Colecția sa de costume populare se află în prezent în patrimoniul Ansamblului de Cântece și Dansuri „Burnasul” din Alexandria, reprezentând o comoară neprețuită a culturii române.

Astăzi, când ne amintim de Liviu Vasilică, știm că a fost o sursă de inspirație pentru mulți tineri interpreți de muzică populară, care au urmat exemplul său și au continuat să ducă mai departe tradiția. Moștenirea sa muzicală rămâne vie prin fiul său – Florin Vasilică, un promotor al tradiției din Teleorman, care, cu dragoste și recunoștință, continuă să dea suflet folclorului românesc și interpretează cu pasiune despre frumusețea și autenticitatea obiceiurilor străbune.

[embedded content]
 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
împlinit Trecerea Nefiinţă Vasilică