× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Ziarul Mara • 16-09-2023, 10:00:22 • 94 vizualizari
 

În perioada 16-22 septembrie 2023 sunt organizate în municipiul Roșiorii de Vede o serie de manifestări prilejuite de campania „Săptămâna europeană a mobilităţii” (EUROPEAN MOBILITY WEEK), având ca temă „Eficiență energetică – Save energy – Combină și deplasează-te! – Mix&Move!”.

Manifestările, la care sunt așteptați cât mai mulți participanți, sunt organizate de Consiliul Local, Primăria Municipiului Roşiori de Vede, Direcţia pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport, prin Biblioteca Municipală „Gala Galaction” şi Centrul EUROPE DIRECT Teleorman.

„Săptămâna europeană a mobilităţii” este o campanie a Uniunii Europene, devenită tradiţie la Roşiorii de Vede, prin care se dorește sensibilizarea cetăţenilor asupra schimbărilor climatice și degradării mediului înconjurător, impactul deșeurilor asupra mediului, încurajarea folosirii transportului public, acțiuni menite să contribuie la strategia europeană pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă.

Programul campaniei derulate la Roșiorii de Vede cuprinde invitație pentru toți locuitorii județului Teleorman de a se deplasa cu alte mijloace de transport decât mașina personală, dar și pe jos, în zilele de 16 și 17 septembrie, o invitație la o plimbare cu bicicleta, în data de 16 septembrie, ora 10:00, din fața Primăriei, dar și la o plimbare activă pe jos, combinată cu strângerea selectivă a gunoiului de pe un traseu bine stabilit, în data de 22 septembrie.

Primii 50 de participanți vor primi tricouri purtând logo-ul Comisiei Europene.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Săptămâna Europeană Mobilităţii