× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Scădere timidă a ratei șomajului în Teleorman

Ziarul Mara • 02-09-2023, 10:00:22 • 17 vizualizari
 

Rata șomajului a scăzut nesemnificativ în ultima lună. Din păcate numărul șomerilor neindemnizați este de aproape 9 ori mai mare decât al celor indemnizați.

Luna iulie a adus cu sine o scădere modestă a ratei șomajului, cu doar 0,01 la sută. La finalul lunii iulie 2023, rata șomajului înregistrat în județul Teleorman a fost de 7,66 la sută, cu o scădere minimală de 0,01 la sută față de luna precedentă și cu 0,36 la sută în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior. Deși scăderea pare modestă la prima vedere, aceasta indică o tendință de îmbunătățire în mediul de ocupare.

Îngrijorătoare este discrepanța notabilă dintre numărul șomerilor indemnizați și cel al celor neindemnizați. Din totalul de 8.311 șomeri înregistrați, doar 823 au beneficiat de indemnizație, în timp ce 7.488 au rămas neindemnizați. Această discrepanță ilustrează nevoia de a extinde eforturile pentru sprijinirea celor care nu primesc indemnizații, permițându-le să-și reconstruiască viitorul profesional.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a jucat un rol vital în susținerea oamenilor din Teleorman în căutarea unui loc de muncă și dezvoltarea abilităților. Câteva dintre inițiativele lor notabile includ:

Alocarea de resurse financiare pentru a asigura alocații pentru 23 de șomeri care au reușit să se angajeze înainte de expirarea perioadei de indemnizare. Aceasta reprezintă un impuls vital pentru a facilita tranziția către noile locuri de muncă.

Într-un gest care reflectă angajamentul față de diversitate, 316 persoane cu vârsta peste 45 de ani sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale au fost încadrați în locuri de muncă.

Prin intermediul consilierului EURES, 12 persoane au căutat oportunități de angajare în străinătate, iar 316 persoane au beneficiat de servicii de mediere, facilitând procesul de potrivire cu cerințele angajatorilor.

Scăderea modestă a ratei șomajului în Teleorman reprezintă un pas semnificativ înainte. Chiar și o mică ameliorare indică angajamentul continuu al autorităților și comunității de a promova ocuparea și dezvoltarea profesională. Într-o perioadă în care fiecare pas contează, aceste eforturi vor ajuta la întărirea economiei locale și la oferirea de perspective mai bune pentru locuitorii județului Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Scădere Timidă șomajului Teleorman