× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Scandalul votului pentru familia tradițională: Drulă îi cere lui Lasconi să se retragă de pe lista USR

Spotmedia • 06-11-2023, 10:01:02 • 332 vizualizari
 

Șeful USR, Cătălin Drulă, i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista pentru europarlamentare a partidului, după ce aceasta a declarat sâmbătă, într-o emisiune tv, că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională. Declarația a stârnit puternice reacții atât politice, dar și din partea familiei primarului din Câmpulung Muscel.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, a scris Drulă într-o postare pe Facebook.

Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea…

Publicată de Cătălin Drulă pe Duminică, 5 noiembrie 2023

El spune că menținerea pe liste a Elenei Lasconi ar afecta lupta USR cu „monstrul PSD-PNL.

„Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație”, mai spune șeful USR.

El nu se poziționează față de declarația controversată a Elenei Lasconi, ci spune doar că „USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale. În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

Ea a fost întrebată, sâmbătă, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

A fost întrebată și dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR.

”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

Fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur pe Instagram după ce mama sa a afirmat că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că ”această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere. Elena Lasconi a revenit ulterior cu precizări într-o postare pe Facebook.

The post Scandalul votului pentru familia tradițională: Drulă îi cere lui Lasconi să se retragă de pe lista USR appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Scandalul Votului Pentru Familia Tradițională Drulă Lasconi Retragă