× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Se lansează cartea „Poezia matematicii Matematica poeziei”, semnată Manole Neagu

Liber in Teleorman • 08-11-2023, 14:00:11 • 124 vizualizari
 

Joi, 9 noiembrie 2023, începând cu ora 11, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează lansarea cărții Poezia matematicii Matematica poeziei, semnată Manole Neagu.

Autorul, născut la 12 februarie 1950, în comuna Vitănești, județul Teleorman, a urmat cursurile Universității din București, Facultatea de Matematică-Mecanică, a fost profesor de matematică și director la Grupul Școlar Industrial Rulmentul Alexandria și la Colegiul Național Al. D. Ghica Alexandria, precum și inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

Dintre volumele publicate, amintim: Matematica. Probleme rezolvate și comentate (1999), Să călătorim prin Universul Matematic (2013), Dinamica Matematică a Fluidelor Vâscoase (2013), Matematica. Teste de Admitere (Cambridge, Paris, Moscova) (2014), Matematica. Exerciții și probleme – clasa a II-a (colaborare, 1999), Povestea vieții mele (2022).

Cartea de față nu urmărește să aprofundeze informații inaccesibile neinițiaților, care creează noi bariere și mai multă fragmentare culturală sau științifică. Dimpotrivă, este o invitație la comunicare între zone considerate eterogene, o provocare la descoperirea și afirmarea unei perspective integratoare și nu mai puțin atractive. Ca să-și materializeze intenția și să demonstreze că există spațiu de explorare și împlinire spirituală oriunde ne-am îndrepta privirea, autorul a ales să pună alături și să stabilească un dialog creativ între două domenii pe care mentalitatea comună le-a imaginat într-o ireconciliabilă opoziție: matematica și literatura. Asistăm cu surprindere și încântare, la o întâlnire între lumea aparent încifrată și glacială a gândirii infailibile și lumea sentimentală și debordantă a metaforelor poetice, scrie Manuel Angelescu în prefața cărții.

Volumul va fi prezentat de profesorul Manuel Angelescu, istoricul literar Stan V. Cristea și scriitoarele Emilia Stroe, Virginia Vini Popescu și Lia Nenciu.

Eleva Alexia Manta, coordonată de profesor Marian Măndică, va susține un moment artistic.

Activitatea va fi moderată de Valentina Pașa, managerul bibliotecii.

La eveniment vor participa oameni de cultură, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, colegi și prieteni ai autorului.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Lansează Cartea Poezia Matematicii Matematica Poeziei Semnată Manole