× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Senatorul Dănuț Cristescu susține majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023

Liber in Teleorman • 02-09-2022, 14:00:10 • 8 vizualizari
 

PSD propune creșterea pensiilor cu 10%. Deși propunerile social-democraților au creat discuții contradictorii în coaliția de guvernare, parlamentarii PSD susțin că majorarea este o măsură realizabilă și necesară.

„Creșterea pensiilor cu 10% este o măsură realizabilă și necesară! Cei care acuză PSD că a anunțat majorarea punctului de pensie ar trebui să știe că aceasta era oricum o obligație legală. Diferența dintre obligația legală de majorare cu 5,1% și nivelul de 10% propus de PSD este ușor de acoperit de veniturile suplimentare din contribuții sociale, obținute în urma măsurilor fiscale luate de ministrul PSD al Finanțelor.

Perspectiva bugetară pe care o cere premierul este dată deja de Comisia de Prognoză care estimează o creștere a PIB în 2023 cu 147 miliarde de lei, ceea ce implică venituri suplimentare la buget de 44 miliarde de lei. O împărțire egală între dezvoltare și social înseamnă +22 miliarde lei la investiții și +22 miliarde lei la creșterea veniturilor populației, ceea ce e dublu față de necesarul de 11 miliarde pentru creșterea pensiilor”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri un pachet de măsuri sociale pe care PSD le va propune spre aprobare în coaliția de guvernare. Social-democrații vor majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. Oficialul din Guvern a spus că impactul bugetar al creșterii pensiilor este de 11 miliarde de lei.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Senatorul Dănuț Cristescu Susține Majorarea Pensiilor Ianuarie