× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Senatorul Dănuț Cristescu vrea ca șoferii să aibă acces la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic

Liber in Teleorman • 21-09-2022, 10:00:09 • 4 vizualizari
 

Senatorul PSD – Dănuț Cristescu susține o iniţiativă legislativă care să permită accesul şoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic.

„Am semnat o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție. Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă.

Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare. Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, a spus parlamentarul.

Conform propunerii legislative, Poliţia Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancţiunilor privind regimul circulaţiei pe drumurile publice în aplicaţia informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Senatorul Dănuț Cristescu șoferii Istoricul Propriilor Sancţiuni Primite Trafic