× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Sistemul de supraveghere cu brățări electronice va fi aplicat și în Teleorman

Liber in Teleorman • 07-11-2023, 20:00:11 • 21 vizualizari
 

Sistemul de supraveghere cu brățări electronice va fi extins, de anul viitor, în mai multe județe. Măsura va fi aplicată însă în două etape. 

Sindicatul Europol notează că extinderea sistemului de monitorizare electronică în noi județe reprezintă un pas important în asigurarea siguranței publice.

Potrivit Hotărârea Guvernului nr. 1025/2022, despre care Europol precizează că a fost modificată, sistemul de brățări electronice va fi extins astfel:

  • în anul 2024, în 20 de județe: Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea
  • în anul 2025, în alte 18 județe: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Olt, Suceava, Timiş şi Tulcea

Deocamdată, sistemul a fost aplicat în Bucureşti şi Iaşi, Mureş şi Vrancea.

Cum se face monitorizarea

Potrivit MAI, monitorizarea face automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României. Se realizează asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora.

Identitatea persoanei supravegheate și a persoanei/persoanelor protejate, care poartă dispozitivele electronice, va fi cunoscută doar de personalul de supraveghere care creează semnalarea.

În cadrul monitorizării, nu sunt cunoscute datele purtătorilor dispozitivelor de supraveghere, ci doar identificatoarele (ID-urile) acestor dispozitive.

Numai în măsura în care va fi generată o alertă (ce notifică încălcarea unei reguli stabilite) va fi posibilă asocierea identificatorului dispozitivului cu datele cu caracter personal existente în cazul de monitorizare. Se preiau în mod automat, odată cu generarea alertei și transmit, împreună cu alte date de intervenție, către dispeceratul S.I.M.E. și S.N.U.A.U. 112 și  spre cel mai apropiat organ de ordine publică, pentru intervenție, susține MAI.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Sistemul Supraveghere Brățări Electronice Aplicat Teleorman