× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Spor natural negativ în Teleorman

Ziarul Mara • 26-09-2023, 10:00:17 • 37 vizualizari
 

În ciuda unor semnale optimiste, situația sporului natural în județul Teleorman rămâne fragilă, continuând să se mențină la niveluri negative, cu toate că luna iulie a adus o creștere a numărului de copii născuți și o scădere a numărului de decese. Această aparentă paradoxală trebuie examinată în detaliu pentru a înțelege mai bine dinamica demografică a acestei regiuni.

În luna iulie, un număr semnificativ de bebeluși au venit pe lume în Teleorman, oferind o rază de speranță pentru o inversare a tendinței negative a sporului natural. Cu toate acestea, trebuie menționat că această creștere nu a fost suficientă pentru a compensa pierderile demografice pe termen lung din regiune. Așadar, deși numărul de copii născuți a crescut, diferența dintre numărul acestora și cel al deceselor rămâne în continuare negativă.

Explicația acestui fenomen poate fi găsită într-o serie de factori complecși. În primul rând, migrația populației joacă un rol semnificativ în această ecuație. Chiar dacă numărul nașterilor a înregistrat o ușoară creștere, Teleormanul a continuat să se confrunte cu migrația populației către alte regiuni, în căutarea unor oportunități de muncă și viață mai bune. Acest fenomen a dus la o scădere a numărului total de locuitori în județ.

În al doilea rând, factori socio-economici și accesul la servicii medicale pot influența deciziile familiilor de a avea copii. Uneori, dificultățile economice pot descuraja cuplurile să își extindă familia, iar în cazul unor comunități rurale, accesul la servicii medicale de calitate poate fi limitat, ceea ce poate afecta sănătatea maternă și a copiilor.

În concluzie, deși creșterea numărului de copii născuți în luna iulie este un semn îmbucurător, situația demografică a județului Teleorman rămâne un subiect complex. Pentru a inversa tendința negativă a sporului natural, este necesară o abordare cuprinzătoare care să abordeze atât aspectele economice, cât și cele sociale ale acestei probleme. De asemenea, este important să se dezvolte politici demografice care să încurajeze familiile să aibă copii și să asigure accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii județului.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Natural Negativ Teleorman