Pompierii militari teleormăneni au continuat misiunile de creștere a gradului de siguranță pentru cetățeni, în localitățile Siliștea, Talpa și Năsturelu, efectuând patru controale de specialitate la unitățile de învățământ, operatorii economici și instituțiile publice.
Potrivit ISU Teleorman, “colegii noștri au reușit să remedieze mai multe deficiențe constate la construcțiile vizate de verificări, însă au fost nevoiți să aplice și 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 60.000 de lei. Au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de acces și evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor, funcționarea instalațiilor de detecție, semnalizare și avertizare în caz de incendiu din interiorul clădirilor și deținerea autorizației de securitate la incendiu. Neregulile pentru care pompierii au aplicat amenzi contravenționale au fost: – 20.000 de lei, pentru neobținerea autorizației de securitate la incendiu, unui operator economic din localitatea Năsturelu, cu profil de activitate “alimentarea și distribuirea carburanților”; – 20.000 de lei, pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, unei stații de alimentare cu GPL, de pe raza localității Siliștea; – 10.000 de lei, pentru nedotarea cu mijloace de primă intervenție, unei stații de alimentare cu GPL, din localitatea Talpa; – 10.000 de lei, Primăriei Talpa, pentru neprezentarea documentelor de avizare-autorizare necesare construcției cu destinația de grădiniță.
Important de menționat este faptul că funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu reprezintă o încălcare a legii, iar răspunderea revine exclusiv deținătorilor respectivelor construcții. Solicităm tuturor administratorilor/proprietarilor obiectivelor socio-economice din județul nostru să inițieze demersurile necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituția noastră manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar. Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora”, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman.