× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Super Eroii din Turnu Măgurele și-au prezentat poveștile despre o lume cu #plasticzero

Actualitatea de Teleorman • 02-06-2022, 22:00:42 • 82 vizualizari
 

Copiii de la Colegiul Național „Unirea”, din Turnu Măgurele, au prezentat, pe data de 31 mai, o lume mai bună, cu #plasticzero, la expoziția de benzi desenate, realizate în cadrul proiectului „Endless Present |Limited Future“

Pe data de 31 mai, ora 13.00, pe bulevardul Independenței, Parcul „Tudorică Dorobanțu” din Turnu Măgurele, a avut loc expoziția de benzi desenate realizate de 18 elevi ai Colegiului Național „Unirea” din oraș, în cadrul proiectului „Endless Present |Limited Future“, derulat de Asociația Volum Art.

Poveștile ilustrate create de liceenii din Turnu Măgurele imaginează perspectiva unei lumi mai bune,  dezvoltată sustenabil, fără plastic, ca soluție la criza ecologică actuală. Sub îndrumarea trainerilor, adolescenții de la Colegiul Național „Turnu Măgurele”  s-au antrenat în tainele dezvoltării benzilor desenate (trainer Alin Ivan), ilustrației (trainer Anna Florea) și ale scrierii creative (trainer Iulia Rugină) pe parcursul a șase ateliere derulate în cadrul proiectului, în perioada 23 octombrie – 21 noiembrie 2021.

Proiectul „Endless Present |Limited Future“, dezvoltat de Asociația Volum Art și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, și-a propus să promoveze arta vizuală ca mijloc de comunicare și să contribuie la dezvoltarea de abilități noi, creative, în rândul copiilor și adolescenților. Proiectul are totodată o componentă de educație ecologică, stimulând copiii să caute soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.

Cu prilejul vernisajului, părinții, profesorii, cetățenii orașului și reprezentanții autorității locale au putut aprecia lucrările copiilor participanți și s-au lăsat inspirați de soluțiile lor creative pentru combaterea poluării cu plastic.

Despre ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este un proiect de educație non formală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din Alexandria, Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Urziceni și Mizil, care a început în mai 2021 și se va desfășura până în octombrie 2022. Prin intermediul benzilor desenate și al poveștilor ilustrate, copiii din cele șase comunități vor căuta soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei. Cu acest prilej îi vom introduce în lumea dezvoltării durabile, a economiei circulare și a resurselor regenerabile, ca modalități constructive de a contribui activ la prezervarea ecosistemului care ne este casă tuturor: Pământul.

Șase orașe, zece școli, peste o sută de copii participanți, zece profesori, șasetraineri, peste șaizeci de ateliere de bandă desenată și scriere creativă (storytelling), șapte expoziții – așa arată proiectul în cifre. Mai mult de atât, este o incursiune în imaginația copiilor care sunt stimulați să lucreze în echipă, să găsească soluții pentru combaterea poluării cu plastic, să le transpună vizual, să își dezvolte gândirea critică. Împuternicirea lor este un instrument sustenabil pentru dezvoltarea pe baze sănătoase a comunităților locale.

Îi puteți urmări în social media unde proiectul și fiecare atelier vor fi documentate prin povești, fotografii și video pe pagina de Facebook a proiectului și pe www.plasticzero.ro.

Un proiect al Asociației Volum Art

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Parteneri:

Manager de proiect: Judit Balint

Coordonator implementare: Corina Gligor

Traineri bandă desenată și ilustrație: Anna Florea, Aneli Munteanu, Alin Ivan

Traineri scriere creativă: Ana Agopian, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu

Comunități:

Alexandria – Școala cu clasele I-VIII „Ștefan cel Mare” și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”

Mizil – Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”

Oltenița – Colegiul Național „Neagoe Basarab”

Slobozia – Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” și Liceul Pedagogic „Matei Basarab”

Turnu Măgurele – Colegiul Național „Unirea”

Urziceni – Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” și Colegiul Național „Grigore Moisil”

Asociația Volum Art, înființată în 2010, în București, urmărește să promoveze arta contemporană și să aducă publicul larg mai aproape de ea, fiind interesată, în principal, de dezvoltarea proiectelor de artă în spațiul public și de educație artistică non-formală îndreptate spre publicul tânăr.

Proiectul ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE beneficiază de o finanțare nerambursabilă (85% Grant SEE și 15% bugetul național) în valoare de  922.018,50 lei (187,364 euro).

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3 3 miliarde între 1994 și 2014 și 1 55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014 2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe www eeagrants.org și www eeagrants.ro

Programul RO CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

The post Super Eroii din Turnu Măgurele și-au prezentat poveștile despre o lume cu #plasticzero appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Măgurele și-au Prezentat Poveștile Despre #plasticzero