× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

SuperSocial | Chiellini, Buffon sau Ibrahimovic. Jucătorii de fotbal care s-au retras în 2023

Teleorman Sport • 27-12-2023, 20:00:03 • 80 vizualizari
 

Unii se gândeau de ceva vreme la retragere, alții au decis să se retragă brusc din fotbal. Printre cele mai mari nume se numără câțiva piloni ai echipei naționale a Italiei, campioni europeni și mondiali.

Suntem la finalul anului 2023 și este momentul să analizăm ce s-a întâmplat între timp.

În ultimele luni s-au retras destul de mulți jucători: unele decizii ne-au șocat în mod deosebit, altele mai puțin. Chiar și așa, se poate întocmi o listă a jucătorilor care au decis să se retragă brusc sau care pur și simplu au comunicat decizia de a nu reveni în fotbal după o perioadă de inactivitate.

Foști jucători de la Juventus

Gianluigi BuffonFernando LlorenteFabio Quagliarella și Giorgio Chiellini au în comun nu doar faptul că s-au retras în 2023, ci și faptul că au făcut parte din echipa care a câștigat campionatul în sezonul 2013/2014.

Lor li se alătură Zlatan Ibrahimovic, „bianconer” pentru scurt timp în lunga sa carieră: după ce a reușit ultimele sale goluri cu AC Milan, suedezul și-a luat adio de la fotbal la vârsta de 41 de ani.

Ultimul care și-a anunțat decizia a fost fundașul echipei naționale, care și-ar fi dorit să își încheie cariera câștigând Cupa MLS cu Los Angeles FC (repetând titlul cucerit în 2022), dar în schimb a fost învins în finala cu Columbus Crew, echipă la care evoluează și românul Alexandru Mățan.

Dincolo de titlurile pe care le-a câștigat, inclusiv nouă titluri de campion cu „bianconerii”, Chiellini va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai puternici fundași din ultimele două decenii.

Trei mari vedete ale fotbalului spaniol

Llorente a stat pe bancă, în timp ce Chiellini și Buffon au fost pe teren atunci când Spania a câștigat Campionatul European din 2012, învingând „Squadra Azzurra” cu 4-0.

Din unsprezecele ibericilor au făcut parte Cesc Fabegas și David Silva, care a marcat golul de 1-0: ambii au agățat ghetele în cui în 2023.

Fostul mijlocaș al lui Arsenal, Barcelona, Chelsea și Monaco a decis să-și încheie cariera în Italia, la Como, deși a jucat foarte puțin. După un sezon de Serie B lipsit de emoții, Fabregas a decis să pună capăt vieții de fotbalist pentru a se dedica imediat celei de antrenor.

Joaquin nu a fost prezent la Euro 2012. Partenerul lui David Silva la Valencia, proaspăt venit după o experiență la Fiorentina, dar indisolubil cu Betis, club cu care a închis un cerc prin câștigarea Copa del Rey șaptesprezece ani mai târziu (prima în 2005, a doua în 2022), s-a retras și el.

Galaticii

Gareth BaleEden Hazard și Mesut Ozil nu prea s-au impus la Real Madrid, dar valoarea lor este incontestabilă.

Într-adevăr, în perioada când jucau pentru Real Madrid nu au fost, probabil, în cea mai bună formă, având în vedere performanțele galezului în tricoul lui Tottenham, ale belgianului în tricoul lui Chelsea și ale turcului-german în tricoul lui Arsenal.

S-au retras relativ la o vârstă nu foarte înaintată și au trecut prin momente bune și momente mai puțin bune. Cu toate acestea, cei trei au fost printre cei mai buni jucători din lume, iar acest lucru este demonstrat de nominalizările lor repetate la Balonul de Aur.

De asemenea, și-au agățat recent ghetele în cui și Diego Godin, Miranda și Sime Vrsaljko, Kevin-Prince Boateng, Asamoah Gyan și Maarten Stekelenburg.

sursa: www.flashscore.ro

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Teleorman Sport » Articole Teleorman Sport »
 
SuperSocial Chiellini Buffon Ibrahimovic Jucătorii Fotbal Retras