× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

SuperSocial | Guvernul a aprobat! România, eligibilă pentru a găzdui o nouă finală Europa League

Teleorman Sport • 31-10-2023, 10:00:03 • 54 vizualizari
 

În cursul zilei de vineri (27 octombrie), Guvernul României a aprobat o hotărâre privind interesul public arătat de țara noastră pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027.

Astfel, Guvernul și-a arătat susținerea pentru organizare unei noi finale Europa League, după cea găzduită pe Arena Națională din București în 2012, dintre Atlético Madrid și Athletic Bilbao, încheiată cu victoria madrilenilor, scor 3–0. 

O nouă finală europeană ar putea fi găzduită în capitala României

Dubla lui Radamel Falcao și Diego au adus trofeul pentru trupa lui Diego ”El Cholo” Simeone. Pe Arena Națională au fost atunci prezenți 52.347 de spectatori.

Hotărârea Guvernului

”Se declară candidatura României pentru desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027 de interes public și de importanță națională. 

Comitetul are ca obiective principale asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League, obținerea dreptului de organizare a finalei, precum și pregătirea și desfășurarea efectivă a acesteia la București în anul 2026 sau 2027”, se arată în Hotărârea adoptată vineri de Guvern.

România își poate depune candidatura până la data de 15 noiembrie. Turcia, Germania și Scoția s-au înscris și ele în cursă.

Ultimul cuvânt în ceea ce privește țara delegată pentru a găzdui finala Europa League în 2026 sau 2027 îl vor avea oficialii de la UEFA.

O studiu realizat de UEFA arată faptul că interesul românilor pentru Europa League este de 62%, față de media europeană de 41%, potrivit frf.ro.

sursa: www.Flashscore.ro

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Teleorman Sport » Articole Teleorman Sport »
 
SuperSocial Guvernul Aprobat România Eligibilă Pentru Găzdui Finală Europa League