× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Teatrul de vară din Roșiori de Vede va fi inaugurat în septembrie

Actualitatea de Teleorman • 27-08-2023, 10:01:02 • 287 vizualizari
 

Cu câteva luni întârziere față de termenul inițial, lucrările de renovare a Teatrului de vară din parcul Nicolae Bălcescu se vor finaliza în curând. Se lucrează încă la finisaje și amenajarea curții interioare pentru inaugurarea din luna septembrie. Mai sunt de montat scaunele și scena, porțile de acces, se curăță incinta pentru amenajarea spațiilor verzi și montarea băncilor din grădina teatrului.

Momentul inaugural, cu tăiere de panglică, a fost programat pentru data de 8 septembrie la ora 17. Cu această ocazie va avea loc și un spectacol grandios pentru care a fost alocată de la bugetul local suma de 38.000 lei. Fondurile sunt destinate aproape în întregime pentru plata formației Direcția 5, invitat special la spectacolul inaugural.

Vor urca pe noua scenă a Teatrului de vară din Roșiori de Vede ansamblurile Mugurașii și Voiniceii de la Școala Zaharia Stancu, Școala de dans Sibba, Răzvan Oprea și Fluierașii de la Dobrotești, Andreea Cîmpeanu, Marinel Predoi, Călușarii lui Andrei Hamza, Florin Ciobanu, Euroton și Radu Pietreanu. Din fondurile alocate acestui eveniment doar 300 lei sunt pentru artiștii locali care participă la spectacol din care li se asigură apă plată și minerală, iar restul de 37.700 merg către Direcția 5.

Teatrul de vară din Parcul Nicolae Bălcescu a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, recompartimentare a celor două corpuri, teatru și proiector, asigurarea utilităților, refacerea împrejmuirii și amenajarea incintei cu spații de relaxare în cadrul proiectului “ Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului Roșiori de Vede.

Ani la rând, Teatrul de vară nu a fost decât o construcție abandonată și inutilă din cauza degradării. Deși, în urmă cu mulți ani, teatrul a fost concesionat la pachet cu ștrandul din imediata vecinătate, aici nu s-au făcut investiții, iar în ultima vreme devenise adăpost pentru oamenii străzii.

The post Teatrul de vară din Roșiori de Vede va fi inaugurat în septembrie appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Teatrul Roșiori Inaugurat Septembrie