× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Tot mai multe incidente la locul de muncă sau în afara lui

Ziarul Mara • 28-09-2023, 10:00:20 • 113 vizualizari
 

Inspectorii ITM Teleorman au înregistrat în ultimul timp un număr semnificativ de incidente legate de muncă. În total, au fost comunicate 5 accidente în afara muncii, 3 accidente cu incapacitate temporară de muncă și 21 de cazuri aflate încă în curs de cercetare. Aceste cifre subliniază importanța menținerii unui mediu de lucru sigur și a respectării regulilor de sănătate și securitate la locul de muncă.

ITM Teleorman a înregistrat 5 accidente în afara muncii, ceea ce înseamnă că angajații au fost implicați în incidente nelegate direct de activitatea lor de muncă, dar care pot afecta în continuare capacitățile acestora. De asemenea, au fost înregistrate 3 accidente cu incapacitate temporară de muncă, ceea ce înseamnă că angajații au suferit răniri sau leziuni care îi împiedică să își desfășoare atribuțiile de muncă pentru o anumită perioadă.

ITM Teleorman a luat în considerare și investighează încă 21 de cazuri de accidente sau incidente legate de muncă. Această cercetare este importantă pentru determinarea cauzelor și prevenirea repetării acestor incidente în viitor.

Acest corp de inspectori a efectuat un număr impresionant de 78 de controale la diferite companii din județul Teleorman. Scopul acestor controale este de a verifica dacă angajatorii respectă regulile și legile legate de relațiile de muncă și condițiile de muncă.

După controalele efectuate, ITM Teleorman a constatat că 11 angajatori au încălcat prevederile legale legate de relațiile de muncă sau condițiile de muncă. Acest lucru poate include nerespectarea normelor privind salariile, orele de muncă sau condițiile de siguranță și sănătate la locul de muncă.

În scopul asigurării conformității cu legile muncii, inspectorii ITM au luat măsuri adecvate. Au fost aplicate un total de 13 sancțiuni, dintre care 4 au constat în amenzi în valoare de 55.300 lei, iar 7 au fost avertismente. Aceste sancțiuni reprezintă măsuri pentru a aduce angajatorii în conformitate cu regulile și legile muncii.

Aceste acțiuni decidate ale ITM Teleorman demonstrează angajamentul lor față de drepturile și siguranța muncitorilor din județ. Este vital ca angajatorii să fie conștienți de obligațiile lor și să ofere un mediu de muncă sigur și condiții corecte pentru toți angajații. Inspectorii ITM continuă să joace un rol esențial în menținerea acestor standarde.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Incidente Muncă