× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Tot mai mulți șoferi sub influența substanțelor psihoactive

Exploziv News 24 • 05-09-2023, 10:00:48 • 102 vizualizari
 

Dacă până nu de mult vă prezentam șoferi găsiți în trafic sub influența alcoolului, situația s-a înrăutățit, fiind depsitați tot mai mulți conducători care au consumat droguri. 

În urma acțiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 140.000 de lei, au reținut 28 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice. Totodată, oamenii legii au constatat șapte infracțiuni, dintre care două pentru conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Turnu Măgurele au reținut un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în localitate, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența unor substanțe psihoactive și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Activitatea infracțională reținută în sarcina acestuia constă în aceea că, în noaptea de 2/3 septembrie a.c., în jurul orei 100, a condus un autoturism pe mai multe străzi din localitatea de domiciliu, deși ar fi consumat substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiind testat cu aparatul drug test, acesta a indicat rezultat pozitiv pentru „amphetamine”, bărbatul fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge și o probă de urină în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive. Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui incident produs la data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 9.30, în localitate. Polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că o persoană (conducător auto) ar fi agresat un polițist local, în urma unei discuții contradictorii cu privire la efectuarea unei parcări neregulamentare. Întrucât persoana în cauză (un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Roșiori de Vede) a continuat să se manifeste agresiv și în prezența polițiștilor, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drug test, rezultatul fiind pozitiv pentru canabis, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice”, se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Teleorman. 

Ambii șoferi s-au ales cu dosare penale, sub coordonarea parchetelor din raza teritorială unde s-au produs infracțiunile.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Mulți șoferi Influența Substanțelor Psihoactive