× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Tradiția învie în Alexandria * Olărit și decorat lut la “TRADIȚIILE ȘI GUSTURILE TOAMNEI”

Ziarul Mara • 05-10-2023, 10:00:21 • 69 vizualizari
 

Municipiul Alexandria se pregătește să găzduiască un eveniment cultural și tradițional impresionant – “TRADIȚIILE ȘI GUSTURILE TOAMNEI”. În data de 7 octombrie, locuitorii din Alexandria vor avea oportunitatea de a descoperi și experimenta meșteșugul olăritului și decoratului lutului, sub îndrumarea meșterului popular Ceramica de Horezu-Mihai Biscu.

Un aspect deosebit al acestui eveniment este implicarea a peste 200 de copii din proiectele “TRADIȚIILE NE UNESC, NU NE SEPARĂ” și “TU ȘTII CE MĂNÂNCI?”. Acești tineri entuziaști vor avea ocazia de a învăța tainele transformării lutului în vase tradiționale, urmând tehnica specifică din Horezu.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria, iar participanții provin din diverse instituții de învățământ din oraș.

Acest eveniment nu este doar o ocazie de învățare și încercare a unui meșteșug tradițional, ci și un moment de reflecție asupra importanței păstrării tradițiilor și obiceiurilor. Prin aceste activități, tinerii sunt încurajați să aprecieze și să înțeleagă valorile culturale care le definesc comunitatea și identitatea.

Într-o lume în continuă schimbare, evenimente precum “TRADIȚIILE ȘI GUSTURILE TOAMNEI” aduc în prim-plan amintirea bogăției culturale și a legăturilor noastre cu trecutul. Aceste tradiții sunt nu doar moșteniri prețioase, ci și surse de inspirație și unitate în comunitatea noastră diversă.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Tradiția învie Alexandria Olărit Decorat TRADIȚIILE GUSTURILE TOAMNEI