× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Uită de statul la coadă pentru achitarea taxelor și impozitelor

Ziarul Mara • 10-09-2022, 10:00:18 • 10 vizualizari
 

Cozile de la ghișeele taxe și impozite ar putea deveni istorie. Alexăndrinenii pot achita tot mai mule dintre dările către stat online.

Locuitorii din reședința județului Teleorman pot achita taxele și impozitele online. Reprezentanții Primăriei Alexandria vin în sprijinul cetățenilor și introduc o nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale, prin dezvoltarea platformei online ”Avansis Online”, dar și punerea la dispoziției a aplicației ”Avansis Mobile”

Platforma vine în întâmpinarea utilizatorilor și pune la dispoziție noi secțiuni, spre exemplu: programare căsătorii, agendă privind evenimentele programate potrivit Registrului Unic al Transparenței Intereselor, listă cu documentele de interes public, etc.

Tot prin intermediul noii platforme puteți vizualiza și achita taxele și impozitele locale chiar și de pe telefonul mobil, inclusiv plata aferentă serviciilor de salubrizare.

” Cu Avansis Mobile ești mai aproape de noi! Prin instalarea aplicației puteți beneficia, mult mai simplu și rapid, de următoarele servicii oferite de către Primăria Alexandria: consultarea și PLATA integrală sau parțială a- taxelor și impozitelor asociate rolului fiscal, defalcat la nivel de taxă/ impozit; afișarea în timp real a stadiului dosarelor și documentelor depuse; campanii de informare a cetățeanului; programări la serviciile publice”, spun reprezentanții Primăriei Alexandria.

În urma aprobării deschiderii contului prin platforma online, cetățenii vor beneficia de următoarele servicii: pot depune cereri pentru eliberarea Certificatelor de atestare fiscală în format electronic, semnate digital, fără a mai fi necesară prezentarea la ghișeu, depunerea Declarațiilor fiscale de tip mijloace de transport (auto).

Titularul unui cont poate reprezenta atât propria persoană, cât și una sau mai multe persoane fizice sau juridice.

În situația în care veți dori autentificarea, dar fără a introduce adresa de email și parola, vi se va afișa mesajul: ”Autentificarea a eșuat! Vă rugăm introduceți din nou credențialele”.

Dacă se dorește autentificarea cu o adresă de e-mail necorespunzătoare și o parolă incorectă, se va afișa mesajul: ”Autentificarea a eșuat! Vă rugăm introduceți din nou credențialele”.

Printre taxele introduse recent se vor putea achita taxe privind starea civilă (certificate dovadă stare civilă, taxă divorț, etc.), taxă privind eliberarea cărții de identitate, taxă ocupare domeniu public târguri, taxă ocupare domeniu public spațiu parcare, taxă pășunat, taxă privind autorizația de construire, taxă chirii garaje, taxă privind activitățile de alimentație publică, formulare xerox, contribuție părinți creșă, taxă urgentare eliberare certificat fiscal, impozit pe venit transport propriu, taxă prelungire autorizație taxi, taxă certificat de urbanism pentru prelungire privind persoanele fizice, taxă autorizație de desființare, taxă prelungire autorizație construire/ desființare, garanție de bună execuție pentru racordarea la rețeaua publică de canal, apă menajeră prin foraj orizontal, etc.

În plus, pe lângă aceste noi taxe adăugate, cetățenii interesați își vor putea face programare online, prin intermediul acestei aplicații disponibile la primar, secretarul general al U.A.T. Municipiul Alexandria sau viceprimari.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Statul Coadă Pentru Achitarea Taxelor Impozitelor