× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Ultima zi pentru înscrierea în programul de susţinere a producţiei de legume in spaţii protejate

Ziarul Mara • 31-08-2022, 10:00:17 • 265 vizualizari
 

245 fermieri din Teleorman s-au înscris în programul de susţinere a producţiei de legume in spaţii protejate în anul 2022. Ultima zi de depunere a cererilor pentru acest program este 31 august 2022.

Reprezentanții Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Teleorman, informează că termenul limită de depunere a cererilor pentru înscrierea în Programul de susţinere a producţiei de legume in spaţii protejate in anul 2022, ciclul II, este data de 31 august 2022.

Până la aceasta data s-au înscris in program un numar de 245 fermieri, iar în perioada următoare cultivatorii de legume in spaţii protejate din judeţ sunt asteptaţi la sediul instituţiei pentru depunerea cererii de înscriere, însoţita de documentele solicitate pentru obţinerea ajutorului de minimis.

Documentele care însoţesc cererea de înscriere în program sunt copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal; copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022; împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz; copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului; dovadă cont activ bancă/trezorerie; adeverinţă, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022, care atestă suprafaţa de teren cu spaţii protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.

Cererea, însoţită de documentele aferente, poate fi transmisă la DAJ Teleorman şi prin mijloace electronice şi/sau poştă/curierat, care trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile trebuie să fie certificate conform cu originalul de către solicitant.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru ciclul II este de 1.000 euro/cultură în ciclul II/1.000 mp/beneficiar.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate, după cum urmează: tomate, ardei gras şi/sau lung-capia, castraveţi, fasole păstai, salată, spanac, ceapă.

Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute in HG nr.148/2022 pentru o singură cultură în ciclul II de producţie/1.000 mp, pentru producțiile de legume valorificate in perioada: 15 octombrie – 9 decembrie (pentru ciclul II).

CLAUDIU DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Ultima Pentru înscrierea Programul Susţinere Producţiei Legume Spaţii Protejate