× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 
alege dreapta unita

Un deputat USR a depus denunț la DNA și sesizare la ANI pe numele lui Cătălin Cîrstoiu

Spotmedia • 16-04-2024, 10:01:16 • 82 vizualizari
 
alege dreapta unita

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune.

Parlamentarul USR a depus şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

„Medicul Cîrstoiu este capul unei reţele de tip mafiot care direcţionează, de ani de zile, pacienţii de la stat la privat şi îi jecmăneşte. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când şi-a numit soţia şefă de secţie, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014.

Cîrstoiu a minţit şi când a spus că nu a făcut consultaţii la clinicile private unde erau acţionari el, mama, soţia şi soacra, veniturile obţinute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declaraţia de avere din iunie 2020. Sper ca DNA şi DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracţiuni, comise cu repetiţie.

Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituţii ale statului şi nu s-a luat niciun fel de măsuri”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, conform unui comunicat de presă al partidului.

Denunţul la DNA şi sesizarea la ANI au ca punct de plecare raportul 3.712/2020 întocmit de Corpul de Control al premierului, în care 14 pagini din 90 sunt alocate faptelor constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu. Este vorba de activitatea derulată de acesta la clinica familiei simultan cu deţinerea funcţiei de conducere la SUUB, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei în vigoare, spune deputatul USR.

Cătălin Cîrstoiu s-a apărat de acuzaţiile aduse de Corpul de Control al premierului susţinând că respectiva clinică privată face numai „formare profesională de medici specialişti şi rezidenţi”.

Or, după cum reiese dintr-un răspuns oficial al Colegiului Medicilor din România, clinica privată nu este furnizor nici de formare profesională, nici de educaţie medicală continuă, ceea ce conturează infracţiunea de înşelăciune, afirmă Ungureanu.

Fapta de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane are legătură cu numirea doctorului Monica Cîrstoiu pe postul de şef de secţie în cadrul SUUB, numire făcută nu prin concurs, ci printr-un contract administrativ din februarie 2014, semnat de doctorul Cătălin Cîrstoiu.

Contractul Monicăi Cîrstoiu a fost prelungit succesiv, ultimul act adiţional fiind semnat, în martie 2020, tot de soţul acesteia, la doar 4 zile de la numirea în funcţia de manager interimar. Soţia domnului Cîrstoiu a renunţat la funcţie de abia după acţiunea de verificare a Corpului de Control, mai spune sursa citată.

The post Un deputat USR a depus denunț la DNA și sesizare la ANI pe numele lui Cătălin Cîrstoiu appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Deputat Denunț Sesizare Numele Cătălin Cîrstoiu