× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

USR, protest la ușa ministrului de Finanțe: Aproape 100 de zile de când bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală” (Foto)

Spotmedia • 01-04-2024, 20:01:01 • 65 vizualizari
 

USR a organizat, luni, un protest la uşa ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, pe care îl acuză că de aproape 100 de zile bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală”.

Potrivit USR, Guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe şi va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

”USR a cerut, încă o dată, eliminarea „taxei pe boală”. Guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe şi va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie. Nu doar că PSD şi PNL iau de la cei mai vulnerabili, dar banii strânşi din taxa aberantă nici măcar nu se duc spre sistemul sanitar şi îmbunătăţirea serviciilor medicale, ci sunt folosiţi pentru a plăti privilegii şi sinecuri”, afirmă USR.

”Am mers la Ministerul Finanţelor, pentru a-i înmâna o scrisoare ministrului Boloş, nu întâmplător astăzi, de 1 aprilie. Se împlinesc curând 100 de zile de când se aplică taxa pe boală, taxă inventată de ministrul PNL al Finanţelor. 100 de zile de când Guvernul Ciolacu ia 10% din veniturile angajaţilor care au contribuit ani de zile şi acum, din cauza a diverse probleme de sănătate, au nevoie de concediu medical. Practic, ministrul Boloş îi păcăleşte pe români şi le ia banii. A şi minţit în aceste luni Marcel Boloş de cel puţin trei ori”, declară deputata USR Oana Ţoiu, membru în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Potrivit USR, ”prima minciună a fost când ministrul PNL a susţinut că gravidele şi mamele nu vor fi afectate de taxă, or, avem deja, de la începutul anului încoace, aproape 40.000 de naşteri şi fiecare mamă a pierdut bani prin taxa pe boală”. ”În medie, e vorba de aproximativ 500 de lei pe lună, bani pe care îi puteau folosi pentru a cumpăra scutece”, subliniază USR.

”O altă minciună a fost când a spus Marcel Boloş că nu se pune problema aplicării „taxei pe boală” în cazurile grave, cum ar fi cele oncologice, şi pentru părinţii care îşi îngrijesc copiii bolnavi de cancer. Realitatea este că părinţii a 5.000 de copii bolnavi de cancer plătesc această taxă aberantă ori de câte ori îşi iau concediu medical pentru a-şi însoţi copilul la chimioterapie sau radioterapie.

Nu în ultimul rând, românii bolnavi, gravidele care au sarcini cu risc, mamele care de abia au născut şi părinţii cu copii bolnavi au fost minţiţi de PNL, când li s-a spus, în cursul lunii februarie, că va fi scoasă rapid „taxa pe boală”. Cinismul PNL a mers atât de departe încât au anunţat că taxa a fost eliminată, când ea era în vigoare, aşa cum este şi astăzi”, precizează USR.

Pentru desfiinţarea cât mai rapidă a „taxei pe boală”, USR a depus amendamente la ordonanţa-trenuleţ prin care aceasta a fost introdusă şi a iniţiat şi proiect de lege separat pentru eliminare. ”Proiectul USR a primit raport de respingere în Senat şi un vot în plen ar putea fi dat marţi, 2 aprilie, după care va intra în circuitul Camerei Deputaţilor. La rândul ei, ordonanţa-trenuleţ este blocată la Comisiile pentru muncă şi pentru buget din Camera Deputaţilor, cu termenul pentru raport depăşit de circa trei săptămâni”, arată Opoziţia.

Știi ce zi e azi? Da, e 1 Aprilie. Dar e și ziua în care se împlinesc 3 luni de când PNL și PSD mențin aberația aia de…

Publicată de USR pe Luni, 1 aprilie 2024

The post USR, protest la ușa ministrului de Finanțe: Aproape 100 de zile de când bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală” (Foto) appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Protest Ministrului Finanțe Aproape Buzunarul Românilor