× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

USR se plânge la Comisia Europeană că procurorul DNA e antivaccinist

Spotmedia • 30-11-2023, 20:01:09 • 89 vizualizari
 

USR se plânge de DNA la Comisia Europeană pentru acuzaţiile aduse în dosarul vaccinurilor.

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra „acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de a pune sub acuzare foști miniștri pentru participarea României la achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupție”.

Printr-o scrisoare oficială adresată șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR denunță „încălcarea separației puterilor în stat și subminarea democrației și a coeziunii europene.”

Cătălin Drulă subliniază că „începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva fostului prim-ministru Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă reprezintă, de fapt, o incriminare a mecanismului european comun de achiziție a vaccinurilor antiCovid”.

Cazul are implicații profunde nu doar la nivel național, ci și european, susține Drulă.

„În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare și incompatibile cu o Europă modernă.

Sunt atacate raționalitatea, bunul-simț și ideea însăși de a baza deciziile de politică publică pe date științifice. Urmările acestor acuzații penale absurde sunt deosebit de îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene.

Acesta este doar începutul unei campanii antieuropene masive la care trebuie să ne așteptăm din partea Partidului Social Democrat aflat la guvernare și a partidului extremist AUR”, adaugă Cătălin Drulă.

În concluzie, USR solicită Comisiei Europene să acorde atenție acestui caz.

„Ne reafirmăm sprijinul neclintit pentru statul de drept, justiția independentă și măsurile anticorupție din România. Suntem însă deosebit de îngrijorați de faptul că astfel de cazuri de malpraxis judiciar subminează progresul realizat de România odată cu aderarea la UE. Această situație ilustrează încă un caz de justiție selectivă împotriva unui vector de imagine USR și ne amintește de hărțuirea precedentă, sub forma unor acuzații nefondate vehiculate timp de patru ani împotriva lui Dan Barna”, conchide liderul USR.

The post USR se plânge la Comisia Europeană că procurorul DNA e antivaccinist appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Plânge Comisia Europeană Procurorul Antivaccinist