× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Vacanţa a luat sfârşit. Clinchetul clopoțelului a răsunat în școlile teleormănene

Ziarul Mara • 06-09-2022, 10:00:13 • 8 vizualizari
 

Vacanţa a luat sfârşit. După trei luni de vacanţă, clinchetul clopoţelului i-a chemat din nou, în bănci, pe elevii teleormăneni. Plini de emoţii, dar bucuroşi, aceștia au pornit, cu mic, cu mare, însoţiţi de părinţi sau bunici, spre şcoală. Aşa cum se întâmplă în fiecare an, curţile unităţilor de învăţământ au devenit neîncăpătoare, adunând mii de şcolari încă de la primele ore ale dimineţii.

Fie că au păşit pentru întâia oară la grădiniţă, au început clasa pregătitoare sau clasa a V-a, emoţiile au fost copleşitoare pentru fiecare copil în parte. Buchetele de flori n-au lipsit nici de această dată din peisajul colorat de glasurile vesele ale micuţilor nerăbdători. Cei care i-au întâmpinat cu drag au fost dascălii, însă la festivităţile de deschidere a noului an şcolar au luat parte şi oficialităţile locale.

Şcoala Gimnazială „Alexandru Colfescu” – Alexandria

Agitaţie a fost şi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Colfescu” din Alexandria. Evenimentul de deschidere a noului an școlar a fost oficiat de directorul unităţii de învăţământ, Liviu Candidatu. La eveniment a luat parte și viceprimarul Alexandriei, Ioan Augustin. Prezidiul a fost completat de inspectorul școlar, Maria Elena Șuică, preotul Cătălin Pantilie și locotenentul Bogdan Costel din partea Jandarmeriei Teleorman.

Vizibili emoționați, cu toții au vorbit despre însemnătatea noului început de an școlar, despre care speră să fie mai bun decât precedentul și să nu întâmpine dificultăți.

Școala Gimnazială Băbăița

Deschiderea noului an şcolar reprezintă un eveniment major atât pentru cei mici cât şi pentru restul familiei. Nerăbdători, cu buchete de flori în mână, povestind despre cum s-au distrat în vacanţă au fost și elevii din comuna Băbăița.

Aceștia au fost întâmpinați de directorul unității de învățământ, Gabriela Cîrnu. Aceasta le-a explicat celor prezenți care sunt principalele schimbări survenite în structura școlară. A fost eliminată denumirea de „semestre”. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe.

Alături de aceasta s-a aflat primarul localității, Stelică Vârtopeanu, inspectorul școar, Mihaela Viviana Cînu, dar și un sobor de preoți și șeful de post. Cu toții i-au asigurat pe elevi, dar și pe pănții acestora de tot sprijinul lor.

Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria

Școala Gimnazială Nr. 7 din Alexandria și-a deschis porțile atât pentru cei mai mici dintre elevi, cât și pentru cei mai mari. Alături de părinți și bunici, elevii au ascultat plini de emoție mesajele învățătorilor, ale profesorilor și ale directorului, Diana Sferle.

Privind cu atenție chipurile celor prezenți la festivitățile dedicate acestui nou an școlar, am văzut, cu plăcere, exprimate sentimentele cele mai nobile, căci școala este locul unde cei care învață carte se întâlnesc cu aceia care dăruiesc știință, punând, prin munca lor plină de dăruire, piatra de temelie a viitorului.

Structura noului anul școlar 2022-2023

Modulul 1

cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022;

vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

Modulul 2

cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022;

vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

Modulul 3

cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 17 februarie 2023 (județul TELEORMAN. Fiecare Inspectorat a decis vacanța din luna februarie).

vacanță: o săptămână, 20 – 26 februarie 2023 (valabil pentru județul Teleorman);

Modulul 4

cursuri: de luni, 27 februarie 2023, până joi, 6 aprilie 2023;

vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;

Modulul 5

cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;

vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

C. DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Vacanţa Sfârşit Clinchetul Clopoțelului Răsunat școlile Teleormănene