× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) ATELIERE DE OLĂRIT, WEEKENDUL ACESTA, PENTRU COPIII DIN ALEXANDRIA

Antena 3 Alexandria • 26-08-2022, 18:01:03 • 21 vizualizari
 

Zeci de copii deprind, zilele acestea, tainele ceramicii de Horezu în cadrul unui atelier inedit, susținut de meșterul Mihai Bîscu. Este pentru prima dată când un meșter ce realizează ceramică de Horezu vine în Alexandria pentru copiii din oraș, așa că atelierul s-a bucurat de un real succes încă din prima zi. Copiii au ocazia să modeleze lutul cu ajutorul roții olarului și să își pună amprenta asupra obiectelor pe care le realizează.

Roata olarului s-a învârtit, astăzi, pentru zeci de copii din Alexandria, care au vrut să învețe să realizeze faimoasa ceramică de Horezu chiar de la un meșter autentic. Cei mici au avut ocazia să își aleagă modelul obiectului pe care și-au dorit să îl realizeze, având parte, astfel, de o experiență unică și foarte interesantă pentru ei.

Atelierul este coordonat de meșterul ceramist din Horezu, Mihai Bîscu. Acesta are experiență în lucrul cu cei mici și încearcă să le insufle copiilor dragostea pentru meșteșugul autentic românesc.

Atelierele de olărit au loc în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Alexandria și se desfășoară pe durata întregului weekend, la intrarea în Parcul Pădurea Vedea.

Articolul (VIDEO) ATELIERE DE OLĂRIT, WEEKENDUL ACESTA, PENTRU COPIII DIN ALEXANDRIA apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ATELIERE OLĂRIT WEEKENDUL ACESTA PENTRU COPIII ALEXANDRIA