× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) COBZA, MEȘTEȘUG ȘI INSTRUMENT MUZICAL PROPUS PENTRU DOSARUL UNESCO

Antena 3 Alexandria • 27-03-2024, 14:01:03 • 50 vizualizari
 

Alături de alte două mari centre din țară, cel de la Suceava și cel de la Iași,  Centrul Județean de Conservare și Promovare  a Culturii Tradiționale Teleorman colaborează cu materiale documentare pentru dosarul UNESCO “Cobza – meșteșug și repertoriu traditional”. Județul nostrum are cel mai mare număr de cobzari din țară.

Străvechea artă a cobzăritului face din Teleormanul etichetat în fel și chip, cel mai important județ la nivel national,  prin numărul mare de cobzari care activează și trăiesc aici.  Centrul Județean de Conservare și Promovare  a Culturii Tradiționale Teleorman,  singurul din țară care are în propria orchestră un cobzar, este implicat în această perioadă, într-o intensă activitate de cercetare și documentare a dosarului care propune cobza pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO.

Centrul Județean de Conservare și Promovare  a Culturii Tradiționale Teleorman include pe lista de evenimente proprii,  din  perioada următoare, ateliere de cobzărit prin care să aducă tinerii mai aproape de acest instrument străvechi și de cultura populară tradițională.

Articolul (VIDEO) COBZA, MEȘTEȘUG ȘI INSTRUMENT MUZICAL PROPUS PENTRU DOSARUL UNESCO apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
MEȘTEȘUG INSTRUMENT MUZICAL PROPUS PENTRU DOSARUL UNESCO