× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) COLINDE ȘI TRADIȚII ROMÂNEȘTI, ADUSE ÎN ACTUALITATE DE COPIII DIN ALEXANDRIA

Antena 3 Alexandria • 17-12-2022, 10:01:04 • 186 vizualizari
 

Festivalul-concurs de colinde, organizat de Primăria Alexandria, a continuat, la Centrul multifuncțional pentru tineri. De data aceasta, a fost rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial să urce pe scenă și să îi colinde pe toți cei prezenți. În felul acesta, tinerele generații au învățat importanța păstrării și perpetuării tradițiilor românești. Iar cei mici spun că au prins gustul acestora și că vor merge la colindat în perioada următoare.

Zeci de copii de la școlile gimnaziale din Alexandria au colindat, din nou, în cadrul festivalului-concurs organizat special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Emoționați și încântați de statutul lor de păstrători ai tradițiilor românești, cei mici au încercat să încânte membrii juriului, al cărui președinte a fost nimeni altul decât Nea Marin.

În felul acesta, copiii alexăndreni și-au făcut ”antrenamentul” și pentru perioada următoare, când spun că vor merge la colindat, din casă în casă, așa cum se obișnuiește la noi.

Festivalul-concurs de colinde este un bun prilej pentru descoperirea și perpetuarea tradițiilor românești, spun și profesorii coordonatori.

Juriul concursului, alcătuit din Nea Marin, Gelu Voicu și Florin Ologeanu a hotărât că, anul acesta, câștigătorii marelui trofeu sunt preșcolarii de la Grădinița Alexandru Colfescu. Ei vor merge, anul viitor, într-o excursie organizată într-o zonă pitorească din țara noastră.

Articolul (VIDEO) COLINDE ȘI TRADIȚII ROMÂNEȘTI, ADUSE ÎN ACTUALITATE DE COPIII DIN ALEXANDRIA apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
COLINDE TRADIȚII ROMÂNEȘTI ACTUALITATE COPIII ALEXANDRIA