× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) CREDINCIOȘII PRĂZNUIESC ASTĂZI ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI

Antena 3 Alexandria • 14-09-2023, 14:01:00 • 21 vizualizari
 

Credincioșii prăznuiesc astăzi, Înălțarea Sfintei Cruci, zi de post şi de cruce roşie în calendar. Înălțarea Sfintei Cruci este cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt, potrivit bisericii ortodoxe.

Credincioșii prăznuiesc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătoare cu importanță deosebită în tradiția bisericească. Oamenii s-au trezit dis-de-dimineață și au biserică pentru  a lua parte la slujba de Înălțarea Sfintei Cruci.

Înălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului pe Golgota. Această sărbătoare este cinstită prin post aspru, fiind totodată considerată şi data ce vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei. Ziua de 14 septembrie mai este cunsocută în popor drept Cârstovul Viilor şi Ziua Şarpelui.

Data de 14 septembrie, zi în care este prăznuită Înălţarea Sfintei Cruci este marcată ca fiind zi de post negru. Însă cei care nu pot să ţină post de Ziua Crucii, este important să respecte anumite reguli. De Înălțarea Sfintei Cruci, nu avem voie să mâncăm pepeni, usturoi, struguri, prune sau orice alimente care au în mijloc semnul Sfintei Cruci, altfel vom atrage răul, potrivit tradiției bisericești. Sărbătoarea de Înălțarea Sfintei Cruci este marcată ca fiind zi cu cruce roşie în calendar.

Articolul (VIDEO) CREDINCIOȘII PRĂZNUIESC ASTĂZI ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
CREDINCIOȘII PRĂZNUIESC ASTĂZI ÎNĂLȚAREA SFINTEI