× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(VIDEO) LA SILIȘTEA GUMEȘTI, URMA LUI MARIN PREDA SE ȘTERGE UȘOR

Antena 3 Alexandria • 23-09-2022, 10:01:01 • 24 vizualizari
 

S.O.S Casa memeorială Marin Preda. Oamenii de cultură din Teleorman au tras un semnal de alarmă la simpozionul dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea marelui prozator roman. Ei acuză că proprietarul nu face nimic pentru recondiționarea clădirii și introducerea ei în circuitul turistic. În acest fel județul  pierde un reper cultural important, care cu trecerea timpului ar putea chiar dispărea definitiv.

În acest moment, casa memorială Marin Preda din Siliștea Gumești se află într-o stare de degradare avansată. Proprietar este fundația condusă de jurnalistul Marius Tucă, dar oamenii de cultură teleormăneni acuză faptul că de la achiziționare și până în prezent nu s-a făcut nimic pentru a fi redată circuitului turistic. Profitând de prezența fiului cel mic al scriitorului la simpozionul organizat de biblioteca județeană, criticul literar, Stan Cristea a deschis acest subiect sensibil.

Alexandru Preda, fiul regretatului prozator, îi ia apărarea proprietarului, cu care ține constant legătura.

Președintele Asociației Culturale Marin Preda din Siliștea Gumești crede că proprietarul casei memoriale nu este prea interesat de starea de degradare a acesteia.

Casa în care a copilărit Marin Preda arată din ce în ce mai rău, de la o zi la alta, iar dacă nu se va găsi o soluție pentru repararea ei, clădirea se va degrada și mai mult.

Articolul (VIDEO) LA SILIȘTEA GUMEȘTI, URMA LUI MARIN PREDA SE ȘTERGE UȘOR apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
SILIȘTEA GUMEȘTI ȘTERGE